Οι “Διαξιφισμοί” του Κων. Φράγκου: “Οι διχασμοί οδήγησαν σε εθνικές τραγωδίες”

Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

                                                              από τον Κων. Φράγκο

Ποια η σχέση κ. Π. Καμμένου και κ. Μιμής Λιάνη;

 • Απεκαλύφθη προχθές.
 • Ο τ. ΥΕΘΑ, θρησκευόμενος τα μάλα κα τακτικός επισκέπτης μονών και εκκλησιών, «έταζε» ασθενείς σε αγίους της επιλογής του χωρίς να ρωτάει ασθενείς ούτε Αγίους. Βασική του επιλογή ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης.
 • Η κ. Μιμή Λιάνη-Παπανδρέου, στην οποία διατίθεται εισέτι φρουρά, έταζε τον βαρέως ασθενούντα Ανδρέα Παπανδρέου στην Παναγιά της Τήνου όπου και τον «έσερνε», γιατί τον είχε «τάξει» στο Χέρφιλντ.
 • Θεοσεβούμενοι και ευλαβείς αμφότεροι, Π.Κ. και Μ.Λ.

Καλό Πάσχα!

 • Ασφαλώς, θα θυμόσαστε ότι το πρώτο αεροπλάνο, από τα πέντε (5), ναυτικής συνεργασίας Ρ-3 (που εκσυγχρονίζονται με μέριμνα L-M και ΕΑΒ, υπογραφή σύμβασης 2015) είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιήσει δοκιμαστική πτήση το Μάρτιο 2018 και, στη συνέχεια, για τον Νοέμβριο του ιδίου έτους.
 • Τώρα μαθαίνουμε ότι αυτό θα γίνει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το Πάσχα του 2019! Εν τω μεταξύ, όπως πληροφορούμαι πάλι, έχουν καταβληθεί από το δύσμοιρο κράτος 350 εκ.$ από τα 500 του συνολικού κόστους.
 • Τις πταίει; Καλό Πάσχα, λοιπόν ή αλλιώς «ζήσε Μαύρε μου να φας τριφύλλι».

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Ένα πλοίον ταξιδεύον με υπέροχον καιρόν
αιφνιδίως εξοκείλει ανοιχτά των Αζορον.

Μποστ.

Προ διμήνου ο κ. Π. Καμμένος αγωνιών, καθυστερημένα, για τις ελλείψεις πολεμικών πλοίων υποσχέθηκε ότι θ’ αρχίσει εκστρατεία για να βρεθεί χρήμα που θα διατεθεί στην αγορά φρεγατών. Προσδιόρισε, μάλιστα, ότι θ’ απευθυνθεί, το πρώτον, στους Έλληνες εφοπλιστές και θα ιδρύσει ειδικό ταμείο όπου πρώτος θα καταθέσει το μισθό του του Ιανουαρίου.

Αυτά ελέχθησαν και λησμονήθηκαν την επιούσαν.

Συγκινητικά.

 • Για το συλλαλητήριο της προηγούμενης Κυριακής έλαβα «ξεσηκωτικά» μηνύματα του κ. Β. Κικίλια (θα γίνει της καρέκλας) του  -Στρατηγού  εα κ. Σπύρου Μούλια (επίτιμουΠροέδρου ΣΕΚΠΥ), του κ. Γ. Τσακίρη (του κόμματος των Αποστράτων) και του κ. Κρης Σπύρου (όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη). Παρέστησαν και όντως ξεσήκωσαν τον κόσμο.
 • Εδώ θα προσθέσω ότι όποιοι πολιτικοί παρέστησαν στο Συλλαλητήριο δεν το έκαναν από πατριωτισμό ή αγάπη προς  την Μακεδονία αλλά για να ψαρέψουν ψηφαλάκια. Να είσθε βέβαιοι 100%.

Ω, της μεγαλομανίας.

Άλαλα τα χείλη των ασεβών, των μη  προσκυνούντων, την Εικόνα σου την σεπτήν.

 • Το κορυφαίον της μεγαλομανίας, ματαιοδοξίας, κενοδοξίας του, κατά το διάστημα της θητείας του, επέδειξε, ο κ. Π. Καμμένος με την απαίτηση-διαταγή που έδωσε στην ΠΑ, ενώ ακόμη φορούσε τα γαλόνια του Υπουργού, να ιπταθούν δύο μαχητικά πάνω από το Υπουργείο όταν αυτός αποχωρούσε. Δεν υπήρξε ένας σύμβουλος ή επιτελής του, από αυτούς που κουβαλούσε να του πει «Τι κάνεις μεγάλε μου, θα κραχτείς αγρίως».
 • Μετά, το Γ.Ε.Α. επιχείρησε ανεπιτυχώς να απαλύνει τα πράγματα (τι να κάνουν οι άνθρωποι αφού τους έμπλεξε) ισχυριζόμενο ότι η υπέρπτηση έγινε στα πλαίσια ασκήσεως. Δηλαδή τα MIRAGE πετούσαν πάνω στη Σαμοθράκη και είπε ο ένας πιλότος στον άλλον                     «Ας περάσουμε μια βόλτα από το Υπουργείο να τιμήσουμε τον τιμημένο».

Το γεγονός είχε και ουρά γιατί βρήκαν ευκαιρία οι καραδοκούντες να σχολιάζουν ασυγκράτητα και να υποβάλλουν ερωτήσεις στη Βουλή με ανοησίες «Πόσο κόστισε το καύσιμο», «Εκείνη τη στιγμή ήταν εξασθενημένη η εναέρια επιτήρηση» κ.λπ. Όλα αυτά για μια υπουργική μπαρούφα.

 • Έμαθα, αλλά δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω, ότι ευφυής ταξίαρχος πρότεινε αντί τις υπερπτήσεις των μαχητικών θα ήταν καλλίτερο να τις έκανε το αγαπημένο του κ. Π. Καμμένου GULF-STREAM με το οποίο έζησε στιγμές μεγαλείων και χλιδής. Να άφηνε μάλιστα στον αέρα ένα τόνο χαρτοπόλεμο με τα χρώματα των ΑΝ.ΕΛ. Θα θυμόμαστε τον κ. Π. Καμμένο. Δεν ήταν ο χειρότερος αλλά, σίγουρα, ο πλέον μεγαλομανής και γραφικός με δύσανάλογο του θορύβου έργο.

Αδελφάτο, συντεχνία.

 • Όταν ο κ. Ε. Βενιζέλος ήταν Υπουργός Άμυνας ο κ. Κ. Τασούλας, της ΝΔ, βουλευτής ειδικευμένος στα εξοπλιστικά, «μαστίγωνε» με ερωτήσεις τον πρώτο, ιδιαίτερα για την αγορά των δύο Υποβρυχίων. Γνωρίζει καλά τα έργα ΒΕΝΙ όχι μόνο ως ΥΕΘΑ αλλά και ΥΠΟΙΚ του ΓΑΠ.
 • Προ ημερών, στα Γιάννενα, ο ΒΕΝΙ, στην αγωνία του να προβάλει τον εαυτό του, παρουσίασε το εκ 540 σελίδων βιβλίο του (έγραψα λεπτομέρειες στο προηγούμενο) με βασικό σχολιαστή τον   κ. Κ. Τασούλα ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του κ. Ε.Β. τονίζοντας τα εξής εκπληκτικά : «Ο Β. επέλεξε να είναι με το μέρος της Ιστορίας και όχι της συγκυρίας με την κρίση…».
 • Μεγάλα, συγκινητικά λόγια για ένα πολιτικό πασίγνωστο για τον βίο και πολιτεία του. Εξήγηση: η συντεχνία, το αδελφάτο. Ο ένας κολακεύει τον άλλον.

Επανέρχονται οι Λύκοι;

 • Έχουν περάσει 14 χρόνια από την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπου έγινε το μέγα φαγοπότι, και δεν έχουν δοθεί, δυστυχώς, στους φορολογούμενους πολίτες στοιχεία κόστους. Συγκινητική εθνική συνεννόηση του πολιτικού κόσμου. Μαζί τα φάγαμε!
 • Η κλεπτομανής συντεχνία κάνει ότι μπορεί για να μην αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, ιδιαίτερα το κατάπτυστο άρθρο 86 που συγκαλύπτει τις αρπαχτές.
 • Κάποιοι απ’ αυτούς σκέφτηκαν: Αφού ουδείς έλεγχος έγινε για τη λεηλασία του 2004 αφού αρκετοί από εμάς πλούτισαν γιατί να μην επαναλάβουμε το γλέντι;
 • Πρότειναν, λοιπόν, την οργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλου το 2028 και του Παγκόσμιου 2030 σε συνεργασία με Σερβίας, Ρουμανίας.

Καλή επιτυχία.

Φρέσκα ψάρια.

 • Από τους ανακριτές διαφθοράς κ. Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργο Ευαγγέλου έχει τεθεί προς διερεύνηση τραπεζιτικός λογαριασμός που φαίνεται να άνοιξε η κ. Κουράκου, σύζυγος του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, το 2016, (μόλις προχθές), με πέντε υπολογαριασμούς.
 • Ο, περί ου ο λόγος, λογαριασμός εντοπίσθηκε στην Τράπεζα HYPOSWISS PRIVATE BANK Genève και φαίνεται να «υποδέχεται»  τον Σεπτέμβριο 2016 το μικροποσό του 4,6 εκ. SF. Η έρευνα προχωράει.
 • Για τους απορούντες πως το το ζεύγος Παπαντωνίου εκινείτο τόσο άνετα το 2016, σας υπενθυμίζω ότι μέχρι τότε ο τ. ΥΕΘΑ είχε σε δραστηριότητα Κέντρο Μελετών για τη Σωτηρία της Ελλάδος (κάτι παρόμοιο που έχει σήμερα ο κ. Ε.Β.) και στις ημερίδες τους εμφανίζονταν υπερήφανα πολλοί πολιτικοί μεταξύ των οποίων, αν δεν με απατά η μνήμη, κ. Ε. Βενιζέλος, Κων. Χατζηδάκης  και ο Υπουργός κ. Σταθάκης. Είπαμε. Η συντεχνία αλλληλϋποστηρίζεται.

Νέα Ηγεσία Ε.Δ.

 • Α/ΓΕΕΘΑ, ο τ. Α/ΓΕΑ Πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου (αναμενόμενο) Ηπίων τόνων και παραγωγικός. Άξιος, καλή επιτυχία.
 • Α/ΓΕΣ Αρχηγός ο Στρατηγός κος Γιώργος Καμπάς (Δ΄ΣΣ). Η προσωπική μου στεναχώρια για την αποστρατεία του Στρατηγού κου Αλκ. Στεφανή μετριάστηκε σημαντικά απ’ την επιλογή του κυρίου Γ.Κ. Εξαίρετος αξιωματικός, και ως Μέραρχος και ως ΔΚλ/ΓΕΣ και ως Διοικητής ΔΣΣ. Άξιος και καλή επιτυχία.
 • Α/ΓΕΑ ο Αντπχος κ. Γεώργιος Μπλιούμης (ΑΤΑ) εξαίρετος αξιωματικός και πιλότος. Καλές προσγειώσεις. Άξιος!
 • Α/ΓΕΝ, Παραμένει ο Ναύαρχος κος Ν. Τσούνης στον θώκο για να συνεχίσει το επιτυχές έργο του.
 • Σοφές, μετρημένες κινήσεις του Υπουργού.
 • Στον εξαίρετο αποχωρούντα Α/ΓΕΣ κ. Αλκιβιάδη Στεφανή,  εύχομαι καλή Τύχη. Έχει πολλά να προσφέρει ακόμη εάν αποφύγει την κάλαμον.

Ας μην συγκινηθεί από τα κροκοδείλια δάκρυα του κυρίου Π. Καμμένου. Είχε δημιουργήσει το κλίμα… Προσοχή στις Κίρκες που θα τον προσεγγίσουν.

Αλληλογραφία.

 • Σε προηγούμενο σημείωμά μου (16 Ιαν.) έγραψα για τον κ. Π. Καμμένο (sic): Δεν υπήρξε ολέθριος, τεμπέλης και αδιάφορος για την Άμυνα όπως οι κ. Ε. Μεϊμαράκης και Ε. Βενιζέλος.
 • Το σχόλιο προκάλεσε ανάλογο του Ναυάρχου (ε.α.) κ. Νικ. Κρυονερίτη ο οποίος διαμαρτύρεται γιατί απεκάλεσα τεμπέλη τον κ. Ε.Β., και προσθέτει: Ορισμένοι τον θεωρούν εγωκεντρικό, εξουσιολάτρη, αντιπαθή, αυθόρμητο. Εγώ τον θεωρώ ιδιαίτερα έξυπνο και αποτελεσματικό.
 • Απαντώ στον αγαπητό Ναύαρχο και διευκρινίζω το τεμπέλης προσδιορίζει μόνο τον κ. Ε. Μεϊμαράκη και τα άλλα δύο (ολέθριος, αδιάφορος) και τους δύο. Μεταξύ των ορισμένων που θεωρούν τον κ. Ε.Β. ως εγωκεντρικό, εξουσιολάτρη κ.λπ. είμαι και εγώ. Δεν είναι μόνο εξουσιολάτρης αλλά εξουσιολάγνος. Σίγουρα δε αδιάφορος για την Άμυνα και ολέθριος. Να θυμίσω ότι αδιαφορούσε αν τα άρματα ήταν ξαρμάτωτα, για τον εκσυγχρονισμό των Ε/Π APACHE για την τύχη της Έκθεσης DEFENDORY, για την διαθεσιμότητα των ελληνικών μαχητικών μέσων; Το ότι «ξέχασε» τη λίστα Lagarnde στο συρτάρι του επί 9 μήνες, το ξεχάσαμε; Όσο για τα πτυχία του και την εξυπνάδα του θα θυμηθώ ολίγο Πλάτωνα «Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία φαίνεται». Ωστόσο ο ΒΕΝΙ, μερίμνη της κ. Φώφης, θα ξαναμπεί από το «παράθυρο», στη Βουλή. Ευχαριστώ κε Ναύαρχε.

Ο δε «παράνομος» Ιούδας ουκ ηβουλήθη συνιέναι.

 • Σε προηγούμενο σημείωμά μου ανέλυσα με κάθε λεπτομέρεια και τεκμηριωμένα τα της άδικης, αήθους και συκοφαντικής επίθεσης του δημοσιογράφου των ΝΕΩΝ κ. Γ. Παπαχρήστου κατά του τότε Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου κ. Ε. Αποστολάκη.
 • Προκάλεσε τον γέλωτα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των Στρατιωτικών.
 • Πέρασαν λίγες μόνον ημέρες και ο Ναύαρχος επελέγη από τον κ. Πρωθυπουργό ως νέος ΥΕΘΑ, αντικαταστάτης του κ. Π. Καμμένου. Και πάλι, η συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων δέχθηκε ασμένως αυτή την επιλογή.
 • Στον κ. Γ. Παπαχρήστο, φαίνεται, κάθισε στο στομάχι. Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου ο βετεράνος δημιογράφος επιχειρεί, και πάλι, να ειρωνευθεί τον νέο ΥΕΘΑ, αστοχήσας απελπιστικά.  Σημειώνω, απλά, ότι ο συμπαθής δημοσιογράφος είναι στενό φιλαράκι του ΒΕΝΙ, και είναι γνωστά τα Μπενοαισθήματα προς τους Αξιωματικούς. Ουδέν έτερον…
 • Με εξέπληξε, βέβαια, και η αυστηρή κριτική του τ. Υπουργού (ΝΔ) κ. Στ. Μάνου για την υπουργοποίηση του Ναυάρχου, κάνοντας συγκρίσεις με διαδικασίες στις ΗΠΑ. Ανησυχεί μήπως οι ΕΔ ξεφύγουν από τον πολιτικό έλεγχο. Σέβομαι τον κ. Μάνο γιατί είναι ένας από τους πλέον καθαρούς του πολιτικού κόσμου αλλά ποτέ δεν το άκουσα να κάνει κριτική των Σοδόμων και Γομμόρων του πολιτικού κόσμου στα αμυντικά θέματα. Να τον ρωτήσω πώς βρεθήκαμε εδώ…

Σοφές κουβέντες.

 • Πατριωτισμός είναι ν’ αγαπάς την Πατρίδα σου, εθνικισμός να μισείς την Πατρίδα των άλλων.

Charle de Gaulle

 • O Θουκυδίδης δίδει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται ακόμη και σήμερα στους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, παρά τις τεράστιες μεταβολές σε τεχνική και πολεμικά μέσα, σε χώρο και όγκο αντιπαρατιθεμένων δυνάμεων.

Ελευθέριος Βενιζέλος 1932

 • Οι κ. Τσίπρας, Μητσοτάκης, Καμμένος, Λεβέντης, Θεοδωράκης, Κουτσούμπας, έχουν διαβάσει δύο αράδες Θουκυδίδη; Ο κ. Κουβέλης και η κ. Φώφη Γεννηματά οπωσδήποτε. Έχουν, αμφότεροι, υπάρξει Αναπληρωτές Υπουργοί Εθνικής Άμυνας. Ένθα άφησαν εποχή με το έργο τους.

Τι θα γίνει με τα F-16;

 • Θα τα δούμε την ερχομένη εβδομάδα, όταν θα συνεχισθεί η συζήτηση για τα 230 εκ. $ των ΑΩ.
 • Εκείνο που ξέρω είναι ότι οι συμβάσεις αγοράς F-16 από Σπηλιωτόπουλο (Καραμανλής) και Τσοχατζόπουλο έχουν κλείσει, ερμητικά.
 • Τα 230 εκ. $ που δίδει η εταιρεία σε ποιες συμβάσεις, συγκεκριμένα αναφέρονται; Δεν πρέπει να γνωρίζουμε;
 • Μάλλον από πλεονάσματα, υπόλοιπα της LM από συμβάσεις με την ΕΑΒ όπως ξαναγράψανε η L-M στηρίζει την ΕΑΒ αλλά και κατ’ επέκταση, άλλες μικρότερες αλλά, υγειέστερες της ΕΑΒ, ελληνικές βιομηχανίες. Η L-M, κατά μια άποψη, δεδομένου ότι τα προϊόντα συνεργασίας θα χρησομοιηθουν από την Εταιρεία, έχει δικαίωμα να επιλέξει τους κατασκευαστές της αρεσκείας της. Επιλογή που τελικά, θα πρέπει να εγκριθεί από το ΥΕΘΑ, δηλ την Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών.

Ο προμηθειοκτόνος ή ο Νόμος ΜΗ Προμηθειών του ΒΕΝΙ (3978/11) που τον σκάρωσε με φιλαράκια του δικηγόρους της Θεσσαλονίκης αποκλείοντας κάθε άποψη Επιτελείων και ΣΕΚΠΥ έχει δημιουργήσει όλη αυτή την ανωμαλία για τις προμήθειες και τα ΑΩ. Ωσονούπω αντικατάσταση με νέον, έργο της ΓΔΑΕ. Σημειώνω και τούτο σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, όπως με πληροφόρησαν, δίδονται, σε διακρατικές συμφωνίες και ΑΩ αλλά και προστιθέμενη αξία.  Μερικές, μάλιστα, έχουν βάλει όριο όχι κάτω του 30%. Σας θυμίζω ότι αγοράσα με τα ΝΗ-90, τα αγαπημένα του Καμμένου, με ΕΠΑ 1,7%!!

FINITO LA MOYSIKA, PASSATO LA FIESTA

Μετά το πέρας της υπόθεσης FYROM ή Β. Μακεδονίας ας ηρεμήσουμε. Ας ομονοήσουμε. Πολύς, μα παρά καλός πατριωτισμού  ξοδεύτηκε. Ας σταματήσουν οι απειλές “Τελευταία προθεσμία…” Ποιος απειλεί ποιον…

Είδα από το βήμα της Βουλής να δακρύουν από πατριωτισμό αρκετά λαμόγια, άχθη αρούρης, ντενεκέδες ξεγάνωτοι, εντεύθεν κακείθεν.

Οι διχασμοί οδήγησαν σε εθνικές τραγωδίες. Τα πάθη και μισή που δημιουργήθηκαν και υπεδαυλίστηκαν από ανόητους πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016