Οι “αντιστάσεις” στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ,οι προσλήψεις στις ΕΔ και οι εκλογές- Ο Π.Ρήγας στο Militaire

Ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Ρήγας μιλά στο Militaire.gr για τα ελληνοτουρκικά, την Κύπρο, την αμυντική βιομηχανία, τις αντιστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από ανώτατους στρατιωτικούς για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ. Επιβεβαιώνει ότι στις ΕΔ θα γίνουν προσλήψεις που θα ΄χουν να κάνουν σε πρώτη φάση με προσωπικό που θα καλύψει ανάγκες σε συγκεκριμένους τομείς των ΕΔ.

Για την Τουρκία επιμένει ότι οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν παρά την παραβατική της συμπεριφορά. Για την Κύπρο τονίζει ότι η Ελλάδα θα ΄ναι πάντα στο πλευρό της ,ότι κι αν αποφασίσει.

Στο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας ο κ.Ρήγας απευθύνεται σ΄ όσους επιχειρηματίες είχαν συνηθίσει να αναμένουν δουλειές μόνο από το κράτος ότι “η εποχή των κρατικοδίαιτων έχει τελειώσει”.

Αποκαλύπτει τις μεγάλες αντιστάσεις που αντιμετώπισε από τα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας για κάποιες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ. Όπως για παράδειγμα τα γραφεία νομικής υποστήριξης των στελεχών, αλλά και τη ρύθμιση για τους ΕΜΘ.

Τέλος μιλά για τις εκλογές ,το αποτέλεσμά τους και τις συνέπειες τους. “Οι δημοσκόποι θα διαψευστούν και τις εκλογές θα τις πάρουμε. Θα γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη του κ. Μητσοτάκη: Τσίπρας -Μητσοτάκης 1-0”, λέει.

Δείτε τη συνέντευξη του ΑΝΥΕΘΑ Πάνου Ρήγα.