Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)
από τον Κων. Φράγκο

Επισκέψεις υψηλών προσώπων
Ο πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ και του βασιλικού συζύγου Πρίγκιπος Φιλίππου και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης.
Έγιναν δεκτοί με τιμές, δεξιώσεις κ.λπ. Ορθώς.
Ο κ. Πρωθυπουργός, βέβαια, συνεχίζει να μη φοράει γραβάτα και να ξαπλώνει στην πολυθρόνα ενώ ο Κάρολος ήταν ντυμένος άψογα, επίσημα και με πλήρη παρασημοφορία. Ο κ. Τσίπρας εδώ εκπροσωπεί το Κράτος και όχι τις διάφορες συνιστώσες του Κόμματός του. Και ο Μέγας Επαναστάτης Λένιν, που έγραψε ιστορία, στις επίσημες εμφανίσεις του φορούσε γραβάτα…

Σχόλια λόγω επικαιρότητας

Καταρχήν διευκρινίζω ότι δεν είμαι καθόλου αντιμοναρχικός με προϋπόθεση την άψογη λειτουργία της Μοναρχία. Γιατί να είμαι αντιμοναρχικός με μία Δυναστεία Τύπου Σκανδιναβίας; Να μην την προτιμώ από «δημοκρατίες» τύπου Τουρκίας, Ιράν, Συρίας, Αιγύπτου ή Ελληνικές, της δεκάρας και της λαμογιάς που δεν εμπεριέχουν κανένα στοιχείο αξιοκρατίας;
Ειλικρινά, πιστεύω, ότι ο λαός θα προτιμούσε ένα τέτοιο καθεστώς, δηλαδή ένα Ανώτατο Άρχοντα πλήρως αφοσιωμένο στο Σύνταγμα, παρά κάτι Προέδρους, Κομματικές σαβούρες, ιζήματα παρατάξεων που εισπράττουν ποσά μεγαλύτερα ενός Βασιλέως και διατηρούν μεγαλύτερη αυλή από νομενκλατούριους.
Δεν φαντάζομαι ποτέ ένα Βασιλέα, όπως τον περιέγραψα, να έκανε δασμοκλοπή ηλεκτρικών ειδών, έναν άλλον να είναι «δανειστής» ενός φοροφυγάδα και ένα τρίτο ολετήρα του Δημοσίου.
Αυτές είναι προσωπικές απόψεις και μαχητές βέβαια.
Δεν μιλάω, οπωσδήποτε, καθόλου για μια δυναστεία τύπου Γλύγκξμπουργκ που ουδέποτε υπήρξε Ελληνική και έβλαψε τα μάλα τον τόπο. Πικρή εμπειρία.

Ο Πρίγκηψ Φίλιππος (1921)
Ο πατέρας του υψηλού επισκέπτη μας είναι γιος του Πρίγκιπα Ανδρέα, της Ελλάδας και της Δανίας, γιού του Βασιλέως Γεωργίου Α’ και αδελφός του Βασιλέως Κωνσταντίνου. Έως εδώ καλά.
Ο Πρίγκιπας Ανδρέας φοίτησε στη Σχολή Ευέλπιδων, όπου δεν διακρίθηκε για τις επιδόσεις του. Το κρίσιμο έτος 1921, με τον Μικρασιατικό Πόλεμο να μαίνεται, η Κυβέρνηση Γούναρη επαναφέρει στο θρόνο τον Βασιλέα Κωνσταντίνο, γαμπρό του Κάζιερ Γουλιέλμου, πράγμα που εξοργίζει τους συμμάχους της Αντάντ.
Ο Βασιλέας ονομάζει τον αδελφό του Ανδρέα Υποστράτηγο Διοικητή της XII Μοναρχίας, που μάχεται, χωρίς ο Πρίγκιπας να έχει ουδεμία εμπειρία (Ιούλιος 1921). Σε λίγους μήνες τον προάγει σε Αντιστράτηγο, κάνοντας τον Αρχιστράτηγο Παπούλα να βγάζει καπνούς από τις… μασχάλες, και τον διορίζει Διοικητή του Β.Σ.Σ. Ο πρίγκιπας τα έκανε κουβουλάχατα.
‘Αλλα δίετασσε ο Αρχιιστράτηγος και άλλα έπραττε! Σε μία φάση εξέθεσε την πλευρά του Α’ ΣΣ που υπέστη βαριές απώλειες. Έκανε και κάτι άλλο εξοργιστικό. Έδινε διαταγή να καίγονται τα χωριά απ’ όπου περνούσε το Σώμα. Γι’ αυτό ονοματίσθηκε Καψοκαλυβίτης. Του αφαιρείται η διοίκηση λόγω ανικανότητας και καταφανούς ανεπάρκειας (sic). Επιστρέφει στην Ελλάδα. Μετά την κατάρρευση, συλλαμβάνεται (1922) και καταδικάζεται σε θάνατο για άρνηση εκτέλεσης διαταγών κ.λπ. Διεσώθη από επέμβαση των Άγγλων και η ποινή του μετετράπη σε ισόβια μόνιμη υπερορία (εξορία) και διαγραφή από τα Μητρώα των Αξιωματικών! Την γλύτωσε φθηνά…
Κάνουμε ένα άλμα. 1935. Ο Κονδύλης, που από φανατικός Βενιζελικός είχε μεταλλαγεί σε βασιλόφρονα, τον αποκαθιστά! Ξανά Αντιστράτηγος του ένδοξου Ελληνικού Στρατού ο πρίγκιπας. Σε λίγο, με νόθο δημοψήφισμα, επαναφέρεται στον θρόνο και ο Γεώργιος Β’.
Ο τ. Αρχιστράτηγος Παπούλας, καταδικάζεται σε θάνατο και εκτελείται, λόγω αμφισβητούμενης, συμμετοχής του στο κίνημα του 35. Θυμόμαστε ποιος ήταν ο Παπούλας. Τυχαίο;
Σημειώνω ότι όλα τα δημοψηφίσματα από το 1920 μέχρι ήμερα ήταν κάλπικα. Εκτός του 2015, του Τσίπρα, που ήταν αγνό αλλά εντός μιας εβδομάδας το «ανασκολόπισε» ο εμπνευστής του!
Το καλύτερο σας φύλαξα τελευταίο: Όταν ο Ανδρέας το παρατράβηξε, παύθηκε από τον Παπούλα έστειλε ένα γράμμα στον Γιάννη Μεταξά (12/12/21) με το οποίο εκφράζει το μίσος του κατά των Ελλήνων Μικρασιατών και εύχεται νίκη του ΚΕΜΑΛ!! γράφει ο άθλιος: «Θα άξιζε να παραδοθεί η Σμύρνη στον Κεμάλ και τους Τούρκους και να πετσοκόψουν όλους αυτούς τους αχρείους (sic)», ημερ. Ιωάννη Μεταξά.
Έκτοτε ο βασιλιάς Γεώργιος, τυφλό όργανο των Άγγλων, περιέφερε στις τελετές τον Ανδρέα. Αν ρίξετε μία ματιά στον Φιλίστορα της Καθημερινής θα δείτε… «Στην τελετή παρέστη η ΑΜ Βασιλεύς συνοδευόμενος από την ΑΒΥ Πρίγκιπα Ανδρέα». Ούτε ίχνος τσίπας όταν στη χώρα βρίσκονται 1,5 εκ. πρόσφυγες της Μ. Ασίας και αρκετά ελληνόπουλα είχαν αφήσει τα κόκκαλά τους στο Σαγγάριο. από τις «τσαχπινιές» του πρίγκιπα. Αυτά τα ολίγα, και όποιος έχει διαφορετική γνώμη, οι πύλες της στήλης είναι ανοικτές.


Ένα λίαν ενδιαφέρον σενάριο
Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Ικάρων (ΣΑΣΙ) και το Ελλ. Ινστιτούτο Στρατηγικών Ερευνών (ΕΛΙΑΣΜΕ) αξιοποιώντας τις ευκαιρίες, δεξιοτεχνίες και σοφίες των μελών τους οργανώνουν στην Πορταριά Μαγνησίας (30/5) Σεμινάριο με θέμα:
MANAGEMENT AND LOGISTICS – FINANCE –
ENERGY FUNDAMENTALS

Σπεύσατε: Επικοινωνία με τον Πτέραρχο. κ. ΑΝ. Μπασαρά: 6937520939

Η Κροατία αγοράζει παλιά F – 16.
Από το Ισραήλ (F16C/D), δώδεκα τον αριθμό.
Περάστε κι από εμάς ρε παιδιά. Διαθέτουμε και εμείς καλό πράγμα….

Μωρέ που τον αμολάτε;

Ο τ. Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Β’ Παπανδρέου Γ’, ο επονομαζόμενος Καστελοριζιώτης, της γνωστής μικρής δυναστείας των Παπανδρέου, επισκέφθηκε τους Πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ και συνεργάσθηκε μαζί τους σχετικά με το προσεχές ταξίδι του στην Άγκυρα.
Γιατί τον ευλογείτε; Δεν φοβόσαστε μήπως σας κάνει καμία πλάκα τόσο απρόβλεπτος που είναι; Επιχειρεί να βγει από την αφάνεια να βλάψει κι άλλο τη χώρα και εσείς τον ενθαρρύνετε;

Ο Α/ΓΕΣ Στρατηγός κ. Αλ. Στεφανής

Επισκέφθηκε το Ισραήλ ( 8 – 10 Μαΐου) και συνεργάσθηκε με τον Αρχηγό Χερσαίων Δυνάμεων Υπτ/γο Yacov Barak σε επιχειρησιακά θέματα. Έξω πάμε καλά…

Εκείνο όμως που είναι πλέον ενδιαφέρον είναι η προσωπική φροντίδα του Αρχηγού στην Οργάνωση Επιμνημόσυνης Δέησης των πεσόντων 603 Αρκάδων την περίοδο 40 -41 και τα εγκαίνια ενός καταπληκτικού μνημείου στην Τρίπολη (30 Απρ.). Το μνημείο αυτό ανεγέρθηκε με έξοδα και σχέδια του Τριπολίτη Αρχιτέκτονα κ. Αργύρη Πετρονώτη (καθ. ΑΠΘ) – κόστος 600.000 ευρώ. Το γεγονός ακούμπησε στις καρδιές όλων των Αρκάδων που σημείωσαν το προσωπικό ενδιαφέρον και παρουσία του Αρχηγού. Μπράβο!

Θα τα πάρει, και με στοίχημα
Τα δύο F-35 που έχουν προγραμματισθεί να δοθούν στην Τουρκία τον Ιούνιο.
Ο ίδιος ο Ερντογάν κραυγάζει «τα πληρώσαμε και θα τα πάρουμε». Θα του χαλάσει το χατίρι ο Τράμπ;
Ίσως να τα πάρει πριν εμείς υπογράψουμε τη σύμβαση (LOA) για τον εκσυγχρονισμό των F – 16.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016