Οι “4 ελληνικοί μύθοι για τα ελληνοτουρκικά” και η συνδιαχείριση του Αιγαίου- Ο Άγγελος Συρίγος αναλύει

Ο καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθηνών Άγγελος Συρίγος, μιλά στο Militaire.gr για όσα εξελίσσονται με καταιγιστικούς πλέον ρυθμούς στην Τουρκία και πως και πόσο επηρεάζονται τα ελληνοτουρκικά. Απαντά σ΄ όλα τα ερωτήματα, ακόμη και για όσα ακούγονται περί συνδιαχείρισης του Αιγαίου.

Εξηγεί τι συνέβη στο ραντεβού Τραμπ-Ερντογάν. Κέρδισε ή έχασε ο Τούρκος πρόεδρος;

Περιγράφει την απομόνωση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία με δικές της επιλογές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για πρώτη φορά μετά από το 1964 να έχουμε μια αμερικανική πολιτική που είναι κοντά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Μιλά για τους “4 ελληνικούς μύθους” στα ελληνοτουρκικά ,τους οποίους πρέπει να ξεπεράσουμε.

Πως πρέπει να εκμεταλλευθούμε τις καλές σχέσεις μας με ΗΠΑ και Ισραήλ και να τις κάνουμε να ριζώσουν, ακόμη κι αν η κατάσταση στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Άγκυρας επανέλθουν στην “κανονικότητα”.

Πως πρέπει Ελλάδα και Κύπρος να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα. Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνουν Αθήνα και Λευκωσία.

Τι λέει για όσα ακούγονται περί συζητήσεων για το Αιγαίο ,οι οποίες μπορεί να φθάσουν μέχρι την συνδιαχείριση;

Γιατί ανησυχεί για την σχέση που προσπαθεί να “χτίσει” ο Ερντογάν με τη Λιβύη.

Αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν στην Αλβανία ενάντια στην ελληνική μειονότητα και τέλος εξηγεί τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δείτε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Άγγελου Συρίγου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016