Ο Ταγματάρχης και οι πολεμιστές του…45 χρόνια μετά. Ο στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος όπως κάθε χρόνο, ήταν παρών στο ετήσιο Εθνικό Μνημόσυνο των Ηρώων του 336 Τάγματος Επιστράτευσης, πεσόντων στις μάχες του 1974, στην πρώτη γραμμή αντίστασης κατά του Αττίλα από Άγιο Παύλο έως οδό Λήδρας, της Λευκωσίας.

Οι φωτογραφίες του Λάζαρου Μαύρου, είναι από το γεύμα με τους συμπολεμιστές, του τότε Ταγματάρχη Δημήτρη Αλευρομάγειρου διοικητή του 336ΤΕ .

Κάποιοι δεν ξεχνούν και δεν πρόκειται να ξεχάσουν τι έγινε και τι εξακολουθεί να γίνεται στην Κύπρο. Όσες “λύσεις” κι αν προταθούν.

Ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος στον χαιρετισμό του στον Άγιο Παύλο Λευκωσίας είπε μεταξύ άλλων:

“Σαράντα πέντε χρόνια μετά και , η μνήμη των εθελοντών αμούστακων παιδιών με τα μαρτίνια να αντιμετωπίζουν τα αεροσκάφη και τα τανκς των νεοβαρβάρων, είναι παρούσα για να μας θυμίζει τις βαριές υποχρεώσεις μας, της Πολιτείας και του Λαού. 
Η Τουρκία σήμερα βρυχάται καθημερινώς ότι «αν δεν γίνουμε καλά παιδιά» θα επαναλάβει την βαρβαρότητα. 
Όμως σήμερα δεν είναι 1974 και η Τουρκία, η οποία μας μισεί , μας ζηλεύει και μας φοβάται, πιστεύει ανοήτως ότι θα κάμψει το ηθικό μας ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι θα συντρίβει αν τολμήσει να μας ενοχλήσει απλώς.
Η εντολή των ηρωικών πεσόντων του 1974 είναι παρούσα και Πολιτεία και Λαός είναι «καταδικασμένοι» να την ακολουθήσουν πιστά”. 

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016