Χρειάστηκαν 43 χρόνια για να αναγνωρίσει η Ελλάδα , ότι στην Κύπρο κάποιοι πολέμησαν. Για άλλους τα χρόνια ήταν 53! Το Μάιο του 2017, ο τότε ΥΕΘΑ  Πάνος Καμμένος υποδεχόμενος τα λείψαν 17 αγνοουμένων ηρώων είχε ανακοινώσει:

“Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αλλά και η επιχείρηση της ακταιωρού ΦΑΕΘΩΝ ήταν επίσημες πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έπεσαν κατά τη διάρκεια ασκήσεων, αλλά κατά τη διάρκεια εθνικής αποστολής, υπέρ πίστεως και πατρίδος, όπως πέφτουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όταν δίνουν τη μάχη για την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία, για τη σημαία και το Σταυρό, εκπληρώνοντας τον όρκο που κάνουν όταν κατατάσσονται ως στρατιώτες”.

Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη , 46 χρόνια μετά αποφάσισε όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, « η Ελληνική Πολιτεία να απονέμει ισόβια σύνταξη στους άντρες που υπερασπίστηκαν την Ελευθερία στην πρώτη γραμμή».

Σωστή η απόφαση αν και καθυστερημένη. ,Κάποιοι από εκείνους τους πολεμιστές δεν πρόλαβαν να νιώσουν τη τιμή της συμβολικής σύνταξης των 200 ευρώ. ..

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016