Σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει ένα επιπλέον «δίχτυ προστασίας» για τα επαγγελματικά της μοντέλα, η Ford δημιούργησε το πρωτοποριακό σύστημα Guard Mode, το οποίο παρακολουθεί τα van οχήματα σε πραγματικό χρόνο και προειδοποιεί, μέσω ειδοποιήσεων στο smartphone των διαχειριστών και οδηγών τους, για τυχόν παραβιάσεις της ασφάλειας τους

Με πρόσβαση μέσω του FordPass App το Guard Mode είναι το πρώτο στοιχείο που η Ford θα ενεργοποιήσει μέσω over‑the‑air (OTA) ενημέρωσης λογισμικού, και σταδιακά θα επεκταθεί σε όλη τη γκάμα οχημάτων του κατασκευαστή.

 

Γιάννης Κωνσταντόπουλος
Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος έχει περισσότερες από δύο δεκαετίες στο χώρο των Media και του Ειδικού Τύπου (Car Magazine, Top Gear, Esquire, Porsche Magazine, Eurobanker, Best of Cars, The ONE magazine κ.ά.). Τα τελευταία χρόνια «οδηγεί» το 4Drivers με συμμετοχή αρθρογράφων που εκτιμούν την αντικειμενική ενημέρωση, την απόλαυση της οδήγησης και τη δημιουργική ματιά. Οι φήμες λένε πως με τόση κατανάλωση βενζίνης, βαρύνεται για σημαντικό μέρος της τρύπας του όζοντος. Δηλώνει ένοχος.