Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Ελλάδα για τη δημιουργία αεροπορικού κέντρου εκπαίδευσης στην Καλαμάτα. Η συμφωνία που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στη σχετική συζήτηση που έγινε στη Βουλή, θα κοστίσει 1,3 δις . Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν έχουν να κάνουν με δύο ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί από την κυβέρνηση:

•Γιατί επελέγη η ισραηλινή πρόταση που φαίνεται ότι είναι ακριβότερη και με λιγότερες παροχές

•Γιατί δεν συζητήθηκε καν το ενδεχόμενο αυτό το κέντρο να το δημιουργήσει και να το λειτουργήσει η Πολεμική Αεροπορία. Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέσει η παρέμβαση του πρώην ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα ο οποίος είπε ότι είχε θέσει το ερώτημα στο ΓΕΑ ,το οποίο καθυστέρησε πάρα πολύ να δώσει απάντηση.

Η ανακοίνωση των ισραηλινών :

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016