Οι ΗΠΑ θα άρουν στις 15 Δεκεμβρίου την εξαίρεση, που επέτρεπε στο ιρανικό εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας του Φορντό να λειτουργεί παρά τις αμερικανικές κυρώσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο, προσθέτοντας ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά την κατάσταση με τις διαδηλώσεις στο Ιράν και ανησυχεί βαθύτατα για τις αναφορές περί θανάτων.

«Το σωστό ποσοστό εμπλουτισμού ουρανίου για το κράτος που αποτελεί τον μεγαλύτερο σπόνσορα τρόμου παγκοσμίως είναι μηδέν… Δεν υπάρχει κανένας νόμιμος λόγος για το Ιράν να ξαναρχίσει τον εμπλουτισμό σε αυτόν τον προηγουμένως παράνομο χώρο» δήλωσε ο Πομπέο, σε μια συνέντευξη τύπου αναφορικά με τις εγκαταστάσεις του Φορντό, όπου η Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ανέφερε πως η χώρα εμπλουτίζει ουράνιο.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016