Οι ηγετικές ελίτ και η επιλογή της γεωπολιτικής μας ανυπαρξίας! Ο Κων. Γρίβας στο Militaire

“Η Νέα Στρατιωτική Επανάσταση και η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική”, είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωπολιτικής και Νέων Στρατιωτικών Τεχνολογιών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων,Κωνσταντίνου Γρίβα. Η κυκλοφορία του βιβλίου ήταν η αφορμή για να καλέσουμε στο στούντιο του Militaire.gr τον κ.Γρίβα και να εκμεταλλευθούμε τις γνώσεις του.

Η Ελλάδα είναι προς το παρόν απούσα σ΄ αυτή τη νέα στρατιωτική επανάσταση;

Υπάρχει Ελληνική Αμυντική Στρατηγική;

Ο καθηγητής της ΣΣΕ μιλά για την ακατανόητη επιλογή μας να “εξαφανιστούμε γεωπολιτικά”, ελπίζοντας ότι γι΄ αυτή μας την “εξαφάνιση” θα “επιβραβευόμαστε” από τους ισχυρούς συμμάχους μας, οι οποίοι ταυτόχρονα θα τιμωρούσαν την απείθαρχη Τουρκία.

Επισημαίνει ότι οι προσδοκίες για “προστασία” μας από τον “αμερικανικό αετό” ή οποιονδήποτε άλλο ισχυρό, αποτελούν “ονειρο-φαντασιώσεις των ηγετικών ελίτ” της χώρας.

Ο κ.Γρίβας όπως πάντα μιλά με ειλικρίνεια και σαφήνεια για τα εθνικά θέματα.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016