Οι Γάλλοι ξανά στην Αθήνα, για να συζητήσουν για τις φρεγάτες τους. Όχι τις νοικιασμένες Fremm που μάλλον πρέπει να τις ξεχάσουμε αφού το θέμα “κάηκε”, αλλά τις υπό ναυπήγηση Bellhara.

Αυτό που “καίει” την ελληνική πλευρά δεν είναι μόνο οι φρεγάτες ως οπλικό σύστημα. Μας ενδιαφέρει να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο στην “ανάσταση” των Ναυπηγείων και ειδικά της Ελευσίνας με την οποία υπάρχει μια προεργασία χρόνων.

Σύμφων με την αναακοίνωση της ΓΔΑΕΕ, συνολικά 26 ελληνικές εταιρείες συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση με τους Γάλλους:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην ΓΔΑΕΕ, συνάντηση της Γαλλικής Εταιρείας NAVAL GROUP με εκπροσώπους εταιρειών της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η διερεύνηση των παραμέτρων, ευκαιριών και στόχων μιας πιθανής συνεργασίας της γαλλικής εταιρείας με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Από Ελληνικής πλευράς συμμετείχαν 26 εταιρείες.

Στην συνάντηση παρευρίσκοντο και εκπρόσωποι της Γαλλικής Πρεσβείας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016