Φίλαθλοι της Λάτσιο μοίρασαν φυλλάδια, πριν την  συνάντηση της Λάτσιο με τη Νάπολι (1-2) στην πρεμιέρα της Serie A το Σάββατο, ζητώντας την απαγόρευση  της παρουσίας των γυναικών στις πρώτες 10 σειρές «La Curva Nord», στο βόρειο άκρο του Olimpico, όπου βρίσκονται οι «ultras» (φανατικοί), υποστηρίζοντας ότι «είναι ένας ιερός τόπος» σε ένα άγραφο κώδικα που πρέπει να τηρείται.

«Οι πρώτες σειρές, όπως πάντα, ήταν οι τάφροι. Στα χαρακώματα δεν επιτρέπουμε γυναίκες, συζύγους και φίλες, γι ‘αυτό σας προσκαλούμε να καθίσετε από τη δέκατη σειρά και πίσω. Εκείνοι που επιλέγουν το γήπεδο ως εναλλακτική λύση για μια ήσυχη και ρομαντική μέρα στη Βίλα Μοργκέζε (ένα πάρκο στη Ρώμη), θα πρέπει να πάνε σε άλλες εξέδρες», ανέφεραν στο φυλλάδιο

Ο Αρτούρο Ντιατσονάλε, εκπρόσωπος του συλλόγου, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA , καταδίκασε το συμβάν,  σημειώνοντας ότι δεν αποτελεί θέση του συλλόγου, ο οποίος είναι κατά οποιαδήποτε διάκρισης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι οπαδοί της ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο εξαιτίας  ανάλογης συμπεριφοράς. Την περασμένη σεζόν, κυκλοφόρησαν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης,  φωτογραφίες της Άννας Φρανκ φορώντας μια φανέλα της, Ρομά, σε μια περιφρονητική χειρονομία προς την εβραϊκή κοινότητα. Το γεγονός αυτό πυροδότησε ένα μεγάλο πρόβλημα για το σύλλογο, το οποίο οδήγησε την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να ξεκινήσει έρευνα.

«Η Λάτσιο είναι η μόνη ομάδα που πήρε μία σειρά μέτρων απέναντι σε ακραίες συμπεριφορές μισαλλοδοξίας και  ρατσισμού , πληρώνοντας ένα πολύ υψηλό τίμημα γι ‘αυτό», ανέφερε ο Ντιτσονάλε.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016