Ο Συνδυασμός Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, με επιστολή του απαντά σε άρθρο του militaire.gr στο οποίο υπήρχαν και οι απόψεις απόστρατου αξιωματικού. Ουδείς και πολύ περισσότερο ο απόστρατος αξιωματικός έθεσε οποιοδήποτε ζήτημα για τους εργαζόμενους. Το θέμα που απασχολούσε και απασχολεί είναι η καθυστέρηση του προγράμματος των ΤΠΚ και κατ΄ επέκταση η τύχη των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η επιστολή των εργαζομένων:

Ελευσίνα, 17/6/2019

Προς: Militaire.gr

Θέμα: Απάντηση στον Aπόστρατο που φιλοξενήσατε σε άρθρο σας στις 13/6 σχετικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

κ. Καρβουνόπουλε

Με απόλυτο σεβασμό στην εγκυρότητα των άρθρων σας αλλά και στην ανεξαρτησία της δημοσιογραφικής σας φωνής, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι με το άρθρο σας στις 13/6 σχετικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας δημιουργούνται αρνητικές εντυπώσεις σε σχέση με τη κατάσταση των Ναυπηγείων μας και τις προοπτικές τους. Εκτιμούμε ότι άθελα  σας προσθέτετε νερό στο μύλο κάποιων κακόβουλων κύκλων οι οποίοι απεργάζονται λύσεις εις βάρος των χειμαζόμενων και απλήρωτων εργαζομένων, οι οποίοι εδώ και μια δεκαετία δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα για να κρατήσουν τα Ναυπηγεία μας ανοιχτά.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στις απόψεις ενός ανώνυμου απόστρατου που φιλοξενήσατε στο άρθρο της 13/6 για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας που χαρακτηρίζει απαράδεκτη την χρηματοδότηση των 40 εκ. € για την ολοκλήρωση των ΤΠΚ και την συσχετίζει άμεσα ως δώρο στον απερχόμενο εργοδότη.

Στα πλαίσια λοιπόν της ενημέρωσης θέλουμε να σας καταθέσουμε ότι η ευεργετική συμφωνία του 2016 υπεγράφη μεταξύ των εργαζομένων και του ΥΠΕΘΑ και προέβλεπε ρητά και κατηγορηματικά την επί 3 χρόνια απ΄ευθείας καταβολή από το ΠΝ του 70% του μηνιαίου μισθού μας καθώς και την αγορά υλικών από το ΠΝ για την αποπεράτωση του προγράμματος των 2 ΤΠΚ. Ο κ. Ταβουλάρης σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν είχε καμία συμμετοχή. Θέλουμε να κατανοήσετε ότι αυτή η συμφωνία έγινε αποκλειστικά και μόνο για να μην χάσουν την δουλειά τους οι εργαζόμενοι και το ΠΝ να παραλάβει τα πλοία του. Έδωσε δε πολύτιμες οικονομικές και χρονικές ανάσες και δημιούργησε τις προϋποθέσεις στην Κυβέρνηση να αναζητηθεί αξιόπιστος επενδυτής όπου θα έδινε συνέχεια και προοπτική στην εταιρεία μας και θα ξαναέκανε τα Ναυπηγεία μας ενεργητικά και προσοδοφόρα. Σε αυτήν τη κατεύθυνση λοιπόν η ONEX του κ. Ξενοκώστα καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα μας και σεβόμενη τα εργασιακά μας δικαιώματα θα μπορούσε να γίνει η ιδανική και αξιόπιστη επιλογή που θα έδινε επιτέλους ένα οριστικό τέλος σε μία περίοδο  επώδυνη και βασανιστική για εμάς και τις οικογένειες μας από την άστοχη και λανθασμένη διαχείριση του απερχόμενου εργοδότη. Βεβαίως η επιλογή και η απόφαση της μεταβίβασης ανήκει στη Κυβέρνηση και στη πιστώτρια τράπεζα. Εμείς τους καλούμε να διεκπεραιώσουν ταχύτατα τις διαδικασίες που αφορούν τη μεταβίβαση της εταιρείας και την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος προς τον μοναδικό ενδιαφερόμενο επενδυτή που είναι η ONEX προκειμένου με την αίσια έκβαση να ξαναγυρίσει η ελπίδα, το χαμόγελο και η εργασιακή ασφάλεια σε όλους εμάς που τόσα χρόνια τα έχουμε απολέσει.

Ολοκληρώνοντας αφού σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε και εσάς να συμπεριλαμβάνεται στα άρθρα σας και τη δική μας αγωνία και ανησυχία για το μέλλον μας και να συμβάλλετε θετικά στην ολοκλήρωση της μεταβίβασης η οποία θα δώσει νέα πνοή και δυναμική στο Ναυπηγικό κλάδο της χώρας μας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016