Οι ελληνικές “ντουντούκες” στον Έβρο!

Στην φωτογραφία διακρίνεται ίσως η πιο χρήσιμη μονάδα των ΕΔ ,αυτή τη στιγμή στον Έβρο.

Είναι τα ειδικά οχήματα του ΓΕΕΘΑ τα οποία διεξάγουν επιχειρήσεις μεγαφωνικών εκπομπών”.

 

Το όχημα του 100ου Λόχου Υποστήριξης Πληροφοριακών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ που ανήκει στη Διακλαδική Μονάδα Υποστήριξης Πληροφοριακών Επιχειρήσεων ,επιχειρεί στον αποκλεισμένο συνοριακό σταθμό στις Καστανιές Ορεστιάδας , προς αντιμετώπιση της οργανωμένης, μαζικής, παράνομης απόπειρας παραβίασης των συνόρων που οργανώθηκε από την Τουρκία. Απ΄ αυτές τις ντουντούκες εκπέμπεται το μήνυμα ότι δεν μπορεί κανένας να περάσει παράνομα τα σύνορα και ότι η Τουρκία έχει εξαπατήσει, χιλιάδες κόσμο.

Στο ΓΕΕΘΑ εκτιμούν ότι κάθε μέρα που περνά το μήνυμα θα επιβεβαιώνεται και από την πραγματικότητα και όλο και περισσότεροι θα καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Κάπως έτσι ελπίζουν στην εκτόνωση.

Οι “ντουντούκες” του ελληνικού στρατού from Militaire.gr on Vimeo.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016