Ζήτω η 25η Μαρτίου ! Ζήτω η Ελλάδα ! Ζήτω η Ελευθερία ! Χρόνια Πολλά Έλληνες ! Χρόνια Πολλά Ελλάδα !
“Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή”
Η φράση αυτή περιέχει με μοναδικό τρόπο την αγάπη και τους αγώνες που είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε οι Έλληνες, όπως μέσα από τους αιώνες συνεχίζουμε την παράδοση, για Ελευθερία, Ελεύθερη Πατρίδα, Ζωή και Γνώση (του κόσμου και του εαυτού) αξίες που συνθέτουν τον Ελεύθερο Ελληνικό Τρόπο Ζωής όπως έχει καταγραφεί στην συνείδηση των Εθνών και τη λόγια παράδοση του κόσμου. Οι Έλληνες αγαπάμε την ΖΩΗ με Ελευθερία.
Αυτή η αγάπη για την ζωή και η προσπάθεια να μην χάσουμε ούτε σταγόνα της, μας κάνει να φαντάζουμε στα μάτια των αδαών ως αδιάφοροι κτλ.
Όμως πλανώνται πλάνη οικτράν!
Και σήμερα οι Έλληνες είμαστε το ίδιο έτοιμοι να αποδείξουμε, αν χρειαστεί (διότι σε άλλη περίπτωση είμαστε κατειλημμένοι από αυτή την αγάπη της Ζωής), ότι ” Σε Ανατολή και δύση, και νότον και βοριά, για την πατρίδα όλοι” έχωμεν “μια καρδιά”!
Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει Ελευθερία για κανέναν μας εάν η Πατρίδα, η Πολιτεία μας, δεν είναι ελεύθερη. Ελεύθερος Άνθρωπος και Ελεύθερος Πολίτης είναι αλληλένδετα.
Και σήμερα αγωνιζομαστε και θα συνεχίσουμε τον καλό αυτόν αγώνα, για Εθνική Ανεξαρτησία, Ελευθερία, Δημοκρατία, με Γνώση και Αρετή, όπως διδάσκει στην περίφημη εξίσωση της Ελευθερίας ο Μεγάλος Ανδρέας Κάλβος στην ωδή του ΕΙΣ ΣΑΜΟΝ: “Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία”.
Γνωρίζουμε ακόμη ότι η Ελευθερία δεν είναι ένα αγαθό που μπορούμε να το απολαμβάνουμε χωρίς κόστος. Αντίθετα, απαιτεί κινητοποίηση όλων μας των δυνάμεων (αν χρειαστεί) ατομικών και συλλογικών.
Η ιστορία και οι Πρόγονοι μας παρέχουν τόσα παραδείγματα Θυσίας, Ηρωισμού και Αγώνα: από τους Περσικούς Πολέμους, το Βυζάντιο, το 21, μέχρι το Έπος του 40 και την Κύπρο το 74 …
Ζήτω λοιπόν η 25η Μαρτίου ! Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Ελευθερία ! Χρόνια Πολλά Έλληνες ! Χρόνια Πολλά Ελλάδα!
ΥΓ Εφέτος η ομάδα ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ επέλεξε να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου με αναφορά και αποσπάσματα από τον “Θούριο” του Ρήγα Φεραίου ή Βελεστινλή και την Ωδή “Εις Σάμον” του Ανδρέα Κάλβου.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016