Οι Αυστραλοί επαναφέρουν την πρόταση να αγοράσει η Ελλάδα μεταχειρισμένες φρεγάτες τους

Σε ανακοίνωση της η ΓΔΑΕΕ αναφέρεται στην επίσκεψη του  Επιτετραμένου της Πρεσβείας της Αυστραλίας στον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Κυριάκο Κυριακίδη.

Τι μπορεί να ήθελε; Πληροροφορίες αναφέρουν ότι  η κουβέντα που έγινε αφορούσε στις φρεγάτες της Αυστραλίας τύπου Adelaide.

Η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ αναφέρεται σε γενικά θέματα και το μόνο επιπλέον στοιχείο που βγήκε είναι ότι έγινε κουβέντα για την επικείμενη (Ιούνιος 2020) έκθεση αμυντικού υλικού στην Αθήνα, «DEFEA 2020”.

Κατ´ αρχας φαίνεται να πείσθηκε ο Αυστραλός διπλωμάτης για την σημασία της έκθεσης και να εξέφρασε επιθυμία συμμετοχής της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του.
Θα είναι εξαιρετικά σημαντική η συμμετοχή μιας τόσο μεγάλης χώρας από τόσο μακριά. Από ότι φαίνεται γίνεται καλή δουλειά για την αναβίωση της αμυντικής έκθεσης των Αθηνών.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016