Σε μια δημόσια διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν εναντίον του λαού του Αρτσάχ και της Αρμενίας, συγκεντρώθηκε σήμερα το απόγευμα πλήθος κόσμου, με πρωτοβουλία και διοργάνωση της Αρμενικής Νεολαίας Ελλάδας. Αρμένιοι και Έλληνες, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να εκφράσουν την στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον αρμενικό λαό, που κατοικεί στις Δημοκρατίες της Αρμενίας και του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) και από τις 27 Σεπτεμβρίου και μέχρι αυτές τις ώρες, υφίσταται τις επιθέσεις της τουρκοαζερικής σύμπραξης.

Αρμενία και Αρτσάχ βρίσκονται στο στόχαστρο των καθεστώτων του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, οι οποίες χρησιμοποιώντας βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό, ακόμα και απαγορευμένα από τις διεθνείς συνθήκες όπλα, βάλλουν κατά του άμαχου αρμενικού πληθυσμού, με στόχο την φυσική εξόντωσή τους.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Τουρκική Πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των τουρκικών και αζερικών επεκτατικών βλέψεων, και απαίτησαν από την Διεθνή Κοινότητα την άμεση αναγνώριση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, σαν την μόνη ενδεδειγμένη και ασφαλή λύση, για ειρήνη και ασφάλεια στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Οι διοργανωτές, με κείμενα που διάβασαν καθ’ όλη την διάρκεια της πορείας, στηλίτευσαν την τουρκοαζερική επιθετικότητα, καθώς και την ένοχη σιωπή, που τηρούν οι περισσότερες χώρες, για τα τεκταινόμενα σε βάρος του αρμενικού πληθυσμού στο Αρτσάχ, διατρανώνοντας παράλληλα την πεποίθηση του συνόλου του Αρμενικού λαού σε Αρμενία, Αρτσάχ και Διασπορά, πως στο τέλος, η νίκη θα στέψει το δίκαιο αγώνα των Αρμενίων.

Επίσης διαβάστηκε στους παρευρισκομένους το ψήφισμα που αύριο θα παραδοθεί εκ μέρους των διοργανωτών στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπου γίνεται έκκληση στο ελληνικό κράτος και σύσσωμο τον ελληνικό λαό να σταθεί για άλλη μια φορά δίπλα στον Αρμενικό λαό, αναγνωρίζοντας την ανεξαρτησία της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, καθώς και να υπάρξει παρέμβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την διεθνή κοινότητα, για να καταδικαστούν οι επιθέσεις και τα εγκλήματα του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, ενάντια στον αρμενικό πληθυσμό του Αρτσάχ.

Στους 555 συνολικά οι νεκροί στρατιωτικοί στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του θυλάκου

Το υπουργείο Άμυνας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι ακόμη 23 ακόμη στρατιώτες των δυνάμεών του σκοτώθηκαν στις μάχες με το Αζερμπαϊτζάν, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών στρατιωτικών σε 555 αφότου ξέσπασαν οι μάχες στις 27 Σεπτεμβρίου
Οι μάχες έχουν φτάσει στο χειρότερο επίπεδο μετά τον πόλεμο στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όποτε και σκοτώθηκαν 30.000 άνθρωποι.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016