Οι υπηρεσίες του καθεστώτος Ερντογάν έχουν προχωρήσει σε απαγωγές Τούρκων από διάφορες χώρες σ΄ όλο το κόσμο. Βίντεο και φωτογραφίες έχουν δημοσιευθεί όχι μία αλλά πολλές φορές. Τελευταίο περιστατικό αυτό με τους έξι Τούρκους που απήχθησαν από τη ΜΙΤ στο Κόσοβο.

 

 

Χωρίς καμία διάθεση κινδυνολογίας, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι επιχειρήσεις απαγωγών των Τούρκων στο εξωτερικό θα πρέπει σοβαρά να μας απασχολήσουν έστω και σαν υποθετικό σενάριο εργασίας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε λίγες ημέρες οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν ζητήσει άσυλο, θα αφεθούν ελεύθεροι. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί αν έστω κι ένας απ΄ αυτούς “εξαφανιστεί”. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ήδη σχεδιασμός και λήψη μέτρων για να εκμηδενιστεί αυτό το ακραίο σενάριο.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016