Οι Αμερικανοί λένε ότι θα αποσυρθούν από τη Συρία, αλλά δεν πρόκειται να απομακρυνθούν και πολύ. Σχεδόν ένα μήνα μετά από τις σχετικές ανακοινώσεις Τραμπ, γίνεται γνωστό ότι οι ΗΠΑ δημιουργούν τέσσερις νέες βάσεις στο δυτικό Ιράκ.
“Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δημιουργήσουν τέσσερις μόνιμες βάσεις εξοπλισμένες με προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό σε διάφορες πόλεις της επαρχίας Al-Anbar”, γράφει ο ιστότοπος ειδήσεων Al-Maloumeh ,επικαλούμενος πηγή από αξιωματούχο της  Al-Anbar.

Η πηγή ανέφερε ότι οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ θα εγκατασταθούν στην περιοχή Ma’askar Tareq ,στο  San al-Zeib βόρεια του al-Baghdadi, al-Khafaseh στην πόλη Hadisa και μια βάση θα δημιουργηθεί μεταξύ των περιοχών Ravah και Biji .
“Ο αριθμός των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στην επαρχία Al-Anbar του Ιράκ θα αυξηθεί σε 9 μετά την ίδρυση των τεσσάρων βάσεων”, προσθέτει το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016