Οι Αμερικανοί στρατιωτικοί φεύγουν από τη Συρία, οι “ιδιωτικοί στρατοί” έρχονται! Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της γνωστής πια ιδιωτικής εταιρείας Blackwater, Έρικ Πρινς, ¨οι ιδιωτικές εταιρείες όπως η Blackwater θα μπορούν να προστατεύσουν τους συμμάχους των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας, αλλά και να αντιμετωπίσουν την επιρροή του Ιράν στη περιοχή”.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν μακροπρόθεσμη στρατηγική υποχρέωση να παραμείνουν στη Συρία. Αλλά, πιστεύω επίσης ότι δεν είναι καλή ιδέα να εγκαταλείψουμε τους συμμάχους μας “, δήλωσε στο Fox Business.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν στη Συρία αμερικανικές εταιρείες όπως η Blackwater. Είναι επιβαβαιωμένο ότι υπάρχουν αρκετές ρωσικές.

Το όνομά της Blackwater έχει συνδεθεί με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων παντού στον κόσμο. Η δράση της “απογειώθηκε” στο Ιράκ επί προεδρίας Μπους και των “γερακιών” του Τσέϊνι και Ράμσφελντ. Κατηγορήθηκε για αγριότητες εναντίον πολιτών και δολοφονίες όπου κι αν έδρασε . Και έδρασε βγάζοντας τρελά χρήματα.

Ο ιδρυτής της ο Έρικ Πρινς σε μια τηλεοπτική του συνέντευξη παραδέχτηκε κυνικά ότι μπορεί οι “υπάλληλοι” της εταιρείας του να έχουν σκοτώσει πολίτες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016