Ο μέχρι πρόσφατα Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών Αντιναύαρχος ε.α Κυριάκος Κυριακίδης, δίνει την πρώτη του συνέντευξη στο Militaire Magazine.
Ο κ.Κυριακίδης αναλύει την κατάσταση που υπήρχε στο χώρο των εξοπλισμών και την προσπάθεια που έγινε για την επίλυση πολλών και μεγάλων προβλημάτων. Πρώτα από τον Πτέραρχο Βούρη και στη συνέχεια από τον ίδιο.

“Τα στελέχη της Υπηρεσίας, στην πλειοψηφία τους, δεν είχαν επαγγελματικό μέλλον και θεωρούντο «στιγματισμένα»!. Έτσι βάλαμε σαν στόχο, εσωτερικά να ενθαρρύνουμε τα στελέχη να κάνουν την δουλειά τους όπως πρέπει ανεπηρέαστα από φοβίες, στο εγγύς περιβάλλον (Υπουργείο, Γενικά Επιτελεία) να περάσει το μήνυμα ότι το επιτελείο της ΓΔΑΕΕ ενεργεί σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και στο εξωτερικό περιβάλλον, στους συνεργαζόμενους φορείς και το ευρύ κοινό ότι η Υπηρεσία μας δεν έχει πλέον καμία σχέση με όσα της καταλογίζουν σχετικά με συμπεριφορές του απώτερου παρελθόντος. Όλο αυτό το εγχείρημα απαιτούσε χρόνο, για να περάσει «το μήνυμα», να το διαπιστώνουν οι συνδιαλεγόμενοι και να το επιβεβαιώνουμε καθημερινά. Για τον λόγο αυτό η προσπάθεια ήταν συνεχής και μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Γεν. Διευθυντής (Μάρτιος ’17) με την βοήθεια ενός άλλου εξαιρετικού συνεργάτη του Στρατηγού Μπαλαφούτη.
Η φοβία αυτή σε συνδυασμό των προβλεπόμενων τυπικών διαδικασιών οδηγούσε σε αγκυλώσεις με συνέπεια πολλά θέματα να διαιωνίζονται. Το ίδιο σε πολλές περιπτώσεις ισχύει και σήμερα καθ΄ όσον τον ένα παράγοντα, «της φοβίας» μπορέσαμε να τον ελαχιστοποιήσουμε. Τον άλλο των διαδικασιών προσπαθήσαμε να τον απαλείψουμε μέσω αλλαγής του νόμου περί προμηθειών αλλά δυστυχώς η προσπάθεια μας δεν έχει τελεσφορήσει ακόμη” ,λέει ο κ. Κυριακίδης.

Ο Αντιναύαρχος Κυριακίδης αναφέρεται και στους 9 λόγους που καθυστερούν την εξέλιξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Ελλάδας.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στο Militaire Magazine.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016