Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κι όχι ο υπουργός Υγείας, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει το δικό του σχέδιο για την καταπολέμηση του COVID-19. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για προσωπική του θέση και πρόταση αλλά στο βίντεο εμφανίζεται ως ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Τι προτείνει;

Απόλυτη απομόνωση για τους ηλικιωμένους “τους παππούδες και τις γιαγιάδες” όπως λέει. Αυτό κατά τη γνώμη του είναι το πιο σημαντικό απ΄ όλα. Στηρίζει την άποψη του στα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι σ΄ όλες τις χώρες οι νεώτεροι πληθυσμοί έχουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας. Οι επιστήμονες πάντως έχουν διατυπώσει άλλη άποψη και λένε ότι όλες οι ηλικίες κινδυνεύουν.

Λέει ακόμη ότι αν οι ηλικιωμένοι απομονωθούν, τότε σε τέσσερις εβδομάδες ο υπόλοιπος πληθυσμός θα “κολλήσει” τον ιό και αυτό όπως υποστηρίζει θα οδηγήσει σε ανοσία.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016