Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, πραγματοποίησε επισκέψεις στην έδρα του ΝΑΤΟ Headquarter (HQ) στις Βρυξέλλες και του Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE) στη Μονς του Βελγίου.
Αρχικά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το SHAPE, όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στο Στρατηγείο (ΣΑ/ΑΣΣΔΕ), Αντιπτέραρχος (Ι) Συμεών Ψιμούλης. Μετά από την ενημέρωσή του από τον ΣΑ/ΑΣΣΔΕ, είχε συναντήσεις εργασίας με τον Deputy Supreme Allied Command Europe (D/SACEUR) General Sir James EVERARD, τον Πολιτικό Σύμβουλο του D/SACEUR κ. Stephen R. COVINGTON, τον Chief of Staff (COS) του SHAPE General Markus KNEIP, τον Director of Comprehensive Crises and Operation Management Center (CCOMC) Air Commodore Jan Willem WESTERBEEK και τον Deputy Commander του NATO Special Operation Forces Headquarter (D/COM NSHQ) Brigadier General Rob STEPHENSON.
Στη συνέχεια, μετέβη στην έδρα του NATO HQ, όπου τον υποδέχτηκε ο Έλληνας Αναπληρωτής Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Επιτροπή του Βόρειο-Ατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ), Πλοίαρχος Στυλιανός Δημόπουλος (ΠΝ). Ακολούθησαν συναντήσεις του Υφυπουργού με τον Deputy Secretary General (DSG) κ. Mirces GEOAŇA και τον Deputy Chairman Military Committee (DCMC) Lieutenant General Scott KINDSVATER. Επίσης, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη κ. Σπύρο Λαμπρίδη, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της χώρας μας στο ΝΑΤΟ.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Τέλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε και συνομίλησε με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας που υπηρετεί στο ΝΑΤΟ και στο SHAPE. Επίσης, απέτινε φόρο τιμής στο μνημείο του Ανθυποσμηναγού (ΤΣΕ) Ηλία Αποστολόπουλου, στο SHAPE.

O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσης, επίσκεψη στην έδρα της NATO Support and Procurement Agency (NSPA) στo Λουξεμβούργο και συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή της κ. Peter Dohmen.
Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Peter Dohmen καθώς επίσης και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων της NSPA ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας για διάφορα ζητήματα αρμοδιότητάς τους. Ακολούθησε συζήτηση για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αναζήτηση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας της χώρας μας με την Υπηρεσία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε με τον Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λουξεμβούργο κ. Νικόλαο Βεργή, ενημερώθηκε από τους Αξιωματικούς Συνδέσμους των ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ και συνομίλησε με το σύνολο των Ελλήνων εργαζομένων στην NSPA.
Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κατά την επίσκεψή του συνοδευόταν από τον Έλληνα Εκπρόσωπο του Εποπτικού Συμβουλίου της NSPA, Ταξίαρχο Ιωάννη Μαυρογένη.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016