Ο ΥΕΘΑ στο Δίστομο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης,  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των 218 Μαρτύρων Ηρώων Διστομιτών, παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, σε επιμνημόσυνη δέηση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, στο Δίστομο και ακολούθως στο χώρο του Μαυσωλείου, όπου και κατέθεσε στέφανο.

Στις εκδηλώσεις παρέστη επίσης ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Ακολουθεί δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

 «Είμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη και να είμαστε παρόντες στη μνήμη της θυσίας των Διστομιτών, οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα στρατεύματα κατοχής. Δεν τους ξεχνάμε ποτέ. Ήταν και είναι ένα σύμβολο, μαζί με όλες τις άλλες θυσίες των συμπολιτών μας, που έγιναν εκείνη την περίοδο, για να μας θυμίζουν και να μας κρατάνε ζωντανούς και με την αίσθηση ότι θα πρέπει, άλλωστε έχουμε χρέος και υποχρέωση, να προστατεύουμε αυτό το χώρο, μα πάνω από όλα να προστατεύουμε τις αρχές και τις αξίες.

Σας ευχαριστώ πολύ»

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016