Ο ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος μιλά για τα ελληνοτουρκικά, το προσωπικό των ΕΔ και τους εξοπλισμούς εν όψει κρίσης

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλά στο Militaire.gr, για όλα.Πρώτα απ΄ όλα για τον κορονοϊό και την αντιμετώπιση του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δηλώνει ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, επικαλούμενος τους αριθμούς.Καθησυχάζει τους γονείς των σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές, υποστηρίζοντας ότι η επιλογή του εγκλεισμού τους είχε αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού στις σχολές. Κατανοεί ότι το διάστημα που έχουν παραμείνει εντός σχολών είναι μεγάλο και δηλώνει ότι από τις 27 Απριλίου πιθανότατα θα αρχίσουν να δίνονται άδειες.

Για τα ελληνοτουρκικά ρεαλιστικά απαντά ότι δεν περιμένει αποκλιμάκωση και διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

Απαντά για το ενδεχόμενο να προσπαθήσει η Τουρκία μέσω Αλβανίας να ανοίξει νέο μεταναστευτικό μέτωπο στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η οικονομική κρίση που έρχεται θα είναι απρόβλεπτη. Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες, αλλά το θέμα είναι να μην είναι απροστάτευτες. Ο ΥΕΘΑ λέει ότι υπάρχει σχέδιο για να επεκταθεί το ειδικό βοήθημα που δόθηκε στο υγειονομικό προσωπικό των ΕΔ και στους στρατιωτικούς που ενεπλάκησαν σε επιχειρήσεις στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Για τους εξοπλισμούς αποκαλύπτει ότι ήδη είναι έτοιμος ο κορμός μιας νέας πρότασης προς το υπουργείο Οικονομικών που επαναξιολογεί τις ανάγκες και θα επιτρέψει να προχωρήσουν τα αναγκαία εξοπλιστικά προγράμματα για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Τέλος απαντά για τις προοπτικές που μπορούν να υπάρξουν για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016