«Όσον αφορά τον κ. Βέμπερ, όπως ξέρετε οι Κύπριοι και οι Έλληνες ευρωβουλευτές στο σύνολό τους και πάντως μαζί τους και οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να σταματήσουν τελείως οι ενταξιακές διαδικασίες (…) Δεν ταυτιζόμαστε σε όλα. Στο θέμα της Τουρκίας η ελληνική επιλογή είναι όλων των κομμάτων και όλων των κυβερνήσεων να υπάρχει η προοπτική, η ευρωπαϊκή, με ένα όμως βασικό προαπαιτούμενο. Να εκπληροί η Τουρκία όλες τις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις. Ήμουν εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ όταν συμπύκνωσα την πολιτική αυτής της Ελλάδας σε τέσσερις λέξεις. Πλήρης συμμόρφωση για πλήρη ένταξη. Αν δεν υπάρχει συμμόρφωση δεν υπάρχει ένταξη» υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ερωτηθείς για το αν υπάρχει συμφωνία με τις απόψεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ σε σχέση με την Τουρκία.

Βέβαια δεν είναι μόνο ο κ.Βέμπερ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο news247, είπε ότι η Τουρκία δεν θα μπει ποτέ στην ΕΕ, γιατί δεν μπορεί να εισέλθει μια τόσο μεγάλη μουσουλμανική χώρα σ΄ ένα “χριστιανικό κλαμπ”.

Ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι είναι «είναι η στιγμή οι δηλώσεις καταγγελίας και άρνησης αποδοχής της τακτικής της Τουρκίας να γίνουν πράξη. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί η πολιτική της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο στρέφεται ευθέως κατά μιας ζωτικής ευρωπαϊκής προτεραιότητας, δηλαδή την ενεργειακή ασφάλεια (…) έρχεται η στιγμή τα λόγια να γίνουν πολιτικές. Αν η Τουρκία συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις κυρίως οικονομικές, αλλά και άλλες».

Ερωτηθείς για τη σημερινή άτυπη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Σιμπίου της Ρουμανίας, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η σημερινή σύνοδος άτυπη, αλλά καιταυτόχρονα ουσιαστική, γίνεται σε μια συγκυρία που είναι πολύ κρίσιμη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής αλλά και τις ενεργειακές δυνατότητες στην ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή στην άμεση γειτονιά μας».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016