Ο Τσαβούσογλου μιλά για “Τούρκους” στη Θράκη εκμεταλλευόμενος τη διακομματική μαλθακότητα μας

Με θράσος περίσσιο που ποτέ δεν έλειψε από την Άγκυρα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος μίλησε για την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα.

“Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέει ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας αποκαλεί και πάλι τη  τουρκική μειονότητα ως « ελληνική μουσουλμανική μειονότητα », έγρψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπενθυμίζοντας  ότι ο χαρακτηρισμός είναι λάθος με βάση  αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα  Ανθρώπινα δικαιώματα.”

Και πρόσθεσε πορκλητικά ότι “η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και θα θα παραμείνει τουρκική!”

Ο Ömer Çelik, εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) της Τουρκίας, δήλωσε ότι “είναι εξαιρετικά άδικο για τον Πρόεδρο  Παυλόπουλο να αποκαλεί τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως « Μουσουλμανική Ελληνική Μειονότητα »κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Θράκη. Η άρνηση της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας είναι μια καταδικαστέα πράξη», έγραψε κι αυτός  στο Twitter.

Πληρώνουμε τη μαλθακότητα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που είτε έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, είτε ακόμη χειρότερα για λίγα ψηφαλάκια “χάϊδευαν” όσους “χόρευαν” στο ρυθμό του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής που κανένας δεν τόλμησε να κλείσει.

Δεν υπάρχει σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη μειονότητα που να αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τους Έλληνες μουσουλμάνους. Ακόμη κι αυτό όμως δεν κάναμε τίποτα για να το εκμεταλλευθούμε και να το “φωνάξουμε” σ΄ όλη την Ευρώπη. Η οποία βεβαίως ακόμη και σ΄ αυτή την εξόφθαλμη προσπάθεια της Τουρκίας να αλλάξει την ταυτότητα ενός μέρους της ελληνικής επικράτειας, προσπαθεί να προκαλέσει ζημιά στην Ελλάδα.

Η απάντηση του ΥΠΕΞ

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική» σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάννης για να το αντιληφθεί κανείς».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016