Ο πρόεδρος Τραμπ δέχτηκε να συναντηθεί με τον γαμπρό του Ερντογάν και υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ! Είναι εξαιρετικά σπάνιο ο Αμερικανός Πρόεδρος να συναντά υπουργό ενός άλλου κράτους!

Ο Αλμπαϊράκ συνοδευόταν από τον γαμπρό και σύμβουλο του Τραμπ , τον Τζάρεντ Κούσνερ, με τον οποίο νωρίτερα είχαν συναντηθεί. Οικογενειακή υπόθεση.

Η συνάντηση είναι πολύ σημαντική και δείχνει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο παρασκήνιο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Τουρκίας. Το τουρκικό λόμπι φαίνεται ότι δουλεύει σε πολύ έντονους ρυθμούς και η συνάντηση Τραμπ-Αλμπαϊράκ δείχνει ότι κάποιο αποτέλεσμα υπάρχει.

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε ότι οι S-400 θα αναπτυχθούν σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Δεν μπορεί να είναι αυτό συμβιβασμός ανεκτός από τις ΗΠΑ, αφού το πρόβλημα της Ουάσινγκτον δεν είναι που θα αναπτυχθούν τα ρωσικά συστήματα, αλλά η διαρροή δεδομένων των F-35 .Συνεπώς κάτι άλλο είναι το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης Ουάσινγκτον-Άγκυρας.

Η αποστολή του Αλμπαϊράκ στον Λευκό Οίκο προφανώς έχει να κάνει με την κατηφόρα που έχει πάρει η Τουρκία. Κατηφόρα στην οποία δεν μπορεί να “φρενάρει” αν έχει απέναντί του τις ΗΠΑ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016