Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι θα εμπλουτίζει ουράνιο χωρίς να τηρεί κανέναν περιορισμό.
«Το Ιράν δεν θα αποκτήσει ποτέ πυρηνικό όπλο» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος το 2018 απέσυρε τις ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Απίστευτες απειλές Τραμπ για βομβαρδισμούς μνημείων του Ιράν!

Η UNESCO, η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών, υπενθύμισε σήμερα ότι τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και το Ιράν έχουν υπογράψει τις συνθήκες με τις οποίες δεσμεύονται να μην βλάψουν την πολιτιστική κληρονομιά άλλων χωρών στην περίπτωση ένοπλης σύρραξης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την Κυριακή επανάλαβε την απειλή του να στοχοθετήσει πολιτιστικούς χώρους στο Ιράν, προειδοποιώντας ότι η Τεχεράνη θα υποστεί αντίποινα αν πλήξει Αμερικανούς πολίτες ή αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή.
Η γενική διευθύντρια της UNESCO Οντρεΐ Αζουλέ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρεσβευτή του Ιράν Αχμάντ Τζαλαλί, ανέφερε ότι με βάση τις διατάξεις των Συνθηκών του 1954 και του 1972 –που έχουν επικυρωθεί τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το Ιράν– οι υπογράφουσες χώρες δεσμεύτηκαν να μην λάβουν σκοπίμως μέτρα που μπορεί να βλάψουν την πολιτιστική και τη φυσική κληρονομιά στο έδαφος των άλλων μερών που μετέχουν σε αυτές τις συμφωνίες.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016