Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΒ Μπάμπης Παπασπύρος, μ΄ ένα μήνυμα του στο twitter, διαφημίζει ένα από τα επιτεύγματα της εταιρείας, που είναι και επίκαιρο και μπορεί να αποδειχτεί και πάρα πολύ χρήσιμο.

Γράφει:

“Τολμάμε…

Σχεδιάζουμε…

Δημιουργούμε…

Ότι κινείται & πετάει..

το αποκαλύπτουμε.. Αποκάλυψη μικρού drone (τύπου Phantom) σε αποστάσεις πάνω απο 400 μετρα , από το Radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της ΕΑΒ και με ισχύ εκπομπής της τάξης λίγων μιλιβατ..!!!

Μπορεί σε πολλούς να φαίνεται ασήμαντο, αλλά με τα προβλήματα που προκαλούνται από τις πτήσεις drones πάνω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, η δυνατότητα έγκαιρου εντοπισμού τους είναι πολύτιμη. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ότι η χρήση drone από τους Τούρκους σε νησιά του Αιγαίου είναι πλέον συστηματική.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016