Ο “Θαλασσόλυκος” των Τούρκων πλέει προς την περιοχή ανατολικά της Κρήτης. Η άσκηση των Τούρκων που επί της ουσίας ξεκίνησε σήμερα φαίνεται ότι θα μας απασχολήσει πολύ. Αυτό δείχνει τουλάχιστον …η έναρξη της άσκησης.

Στις 12.01 τα μεσάνυχτα το “κοντέρ” των παραβιάσεων άρχισε να “γράφει”. Ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 παραβίασε τον εναέριο χώρο.

Αυτό που προκαλεί βέβαια εντύπωση είναι ότι οι Τούρκοι έχουν επιλέξει να στείλουν πολλά πολεμικά τους πλοία στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης στην οποία όπως φαίνεται θα εξελιχθεί ένα μεγάλο και μάλλον το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης Θαλασσόλυκος. Η επιλογή δεν είναι αθώα, ούτε τυχαία. Η Άγκυρα έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην περιοχή με πολλούς τρόπους με τον Ακάρ να έχει δείξει δημοσίως χάρτες με τους οποίους επί της ουσίας η Τουρκία …εγείρει αξιώσεις.

Η άσκηση Θαλασσόλυκος ολοκληρώνεται στις 25 Μαίου. Θα ΄ναι ημέρες με πάρα πολύ δουλειά για τις ελληνικές ΕΔ.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016