Ενα από τα πιό δύσκολα αθλητικά γεγονότα, από αυτά που διεξάγονται κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες. Περισσότεροι από 1.300 δρομείς, εκκίνησαν στις 5 Απριλίου και θα τερματίσουν -όσοι τα καταφέρουν- στις 15 Απριλίου, τον «Μαραθώνιο της Αμμου», που φιλοξενείται στο Μαρόκο, για 34η διαδοχική χρονιά.

Η απόσταση που καλούνται να καλύψουν οι δρομείς στην έρημο της Σαχάρας, είναι περίπου 250 χριλιόμετρα, ενώ όσον αφορά στον εξοπλισμό και την διατροφή τους, είναι προσωπικό ζήτημα ενός εκάστου, καθώς έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν ένα σακίδιο πλάτης.

Ωστόσο, την… παράσταση σ΄ αυτόν τον ιδιαίτερα επίπονο αγώνα έχει «κλέψει», ένας ημίαιμος σκύλος, στον οποίο οι δρομείς έδωσαν το όνομα «Κάκτους», προφανώς λόγω του γνωστού φυτού που ευδοκιμεί στην έρημο και κάτω από καιρικά δυσμενείς συνθήκες.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016