Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σοϊγκού επισκέπτεται σήμερα την Άγκυρα όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. Η συνάντηση γίνεται λίγες ώρες πριν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας συναντήσει στις Βρυξέλλες τον Έλληνα ΥΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη.

 

Η συνάντηση Ακάρ-Σοϊγκού θα ΄χει ασφαλώς κύριο θέμα συζήτησης τα όσα συμβαίνουν στη Συρία και τις τουρκικές αγωνίες . Η Τουρκία προετοιμάζει μήνες τώρα επιχείρηση για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη Συρία, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει να την ξεκινήσει. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Παρά τις Αμερικανικές διαβεβαιώσεις και τις δηλώσεις Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ διατηρούν την στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή, όπως αποκαλύπτει με άρθρο του στο Militaire.gr o Αντιστράτηγος ε.α Ιωάννης Μπαλτζώης.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016