“Η υγεία μου συνεχίζει να επιδεινώνεται. Δεν είμαι γιατρός, οπότε δεν ξέρω γιατί “, δήλωσε ο Ράτκο Μλάντιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο 75χρονος πρώην στρατηγός των  Σερβοβόσνιο   δήλωσε ωστόσο ότι τα ιατρικά έγγραφα που του παρέχονται από το προσωπικό της μονάδας κράτησης του ΟΗΕ γράφουν ότι η κατάσταση του είναι σταθερή και αμετάβλητη.

Ο Μλάντιτς έχει πολλά σοβαρά προβλήματα υγείας  και έχει υποστεί δύο εγκεφαλικά επεισόδια και μία καρδιακή προσβολή.

Έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί για την ιατρική περίθαλψη που του παρέχουν.

Τον περασμένο Μάιο, απορρίφθηκε σχετική διαμαρτυρία του . Η υπεράσπιση του Μλάντιτς υποστήριξε ότι η αδιαφορία του ιατρικού προσωπικού  οδηγεί  στην επιδείνωση της υγείας του Μλάντιτς.

Οι δικηγόροι του πρώην Σερβοβόσνιου στρατιωτικού είχαν ζητήσει  την αναβολή της έκδοσης  ετυμηγορίας, για λόγους υγείας. Τον Νοέμβριο του 2017, το δικαστήριο  καταδίκασε τον Μλάντιτς σε ισόβια φυλάκιση , θεωρώντας τον ένοχο γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα και για τις  δίωξεις Βόσνιων και Κροατών .

Ο Μλάντιτς απαλλάχθηκε από κατηγορίες γενοκτονίας σε έξι άλλες  περιοχές  της Βοσνίας.

Ο Μλάντιτς κρατείται  από τον Μάιο του 2011, όταν συνελήφθη στη Σερβία .

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016