Ερωτηματικά εγείρουν δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ο οποίος μιλώντας για τις αντιδράσεις που προκαλεί η ενδεχόμενη αλλαγή των συνόρων του Κοσόβου με την Σερβία, ενέπλεξε και την Ελλάδα στο θέμα της αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια.

 Όπως γράφει το news24/7.gr :

«Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς (Χαραντινάι)”, είπε ο Ράμα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο σταθμό Vizion Plus, απαντώντας στις δηλώσεις του ομολόγου του στην Πρίστινα, ότι «ότι πιέζει περισσότερο από ό, τι είναι απαραίτητο στις εσωτερικές υποθέσεις του Κοσόβου».

«Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης” συνέχισε ο Ράμα μιλώντας με το δημοσιογράφο Σοκόλ Μπάλα.

Δεν έκρυψε, τέλος, ότι «Η Ένωση μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου δεν είναι το σχέδιο Β, αλλά το Σχέδιο Α και δεν φαντάζομαι την ένωση στον 21ο αιώνα ως φοκλοριστική πράξη».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016