Οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις έχουν περάσει σε νέα φάση “απόψυξης” και υπάρχουν πολλά σημάδια που το αποδεικνύουν. Οι Αμερικανοί έχουν αρχίσει να επανέρχονται στο γνωστό εδώ και πολλές δεκαετίες ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, σ΄ ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά.
Το πολεμικό πλοίο USS PORTER των ΗΠΑ “έδεσε” στο ναύσταθμο του Ακσάζ. Είναι το ίδιο πλοίο που είχαμε υποδεχτεί κι εδώ στην Ελλάδα, όταν οι ΗΠΑ κρατούσαν υποτίθεται σε απόσταση τους Τούρκους.
Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα δημοσίευσε σε twitter φωτογραφίες από τον κατάπλου του USS PORTER στο Ακσάζ αλλά και από την επίσκεψη που έκανε ο αξιωματικός επιχειρήσεων στον δήμαρχο της Μαρμαρίδας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016