Ο Βασίλης Σκουρής γράφει στο ieidiseis.gr για τα “εσωκομματικά” πυρά που δέχεται ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας. Η “ταυτοποίηση των όπλων”, δείχνει ότι αυτά προέρχονται από το την “πτέρυγα” του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο Βασίλης Σκουρής:

Η αλήθεια είναι πως στην υπόθεση του Έβρου, ο Νίκος Δένδιας τα περισσότερα πυρά δεν τα δέχτηκε από την αντιπολίτευση(άλλωστε στην Κουμουνδούρου θεωρείται μετριοπαθής πολιτικός στη Νέα Δημοκρατία), αλλά από τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του.

Ποτέ, άλλωστε, για παράδειγμα, η «Ομάδα Αλήθειας», στην οποία πρωτοστατούν στελέχη της ΝΔ (τουλάχιστον προεκλογικά ήταν σε ανοιχτή γραμμή με την Πειραιώς και αποτελούσε «ημιεπίσημη» έκφραση του κόμματος) δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση κατά «γαλάζιου» υπουργού, όπως έπραξε με τον Νίκο Δένδια και ποτέ συγκεκριμένα σάιτ δεν έχουν επιτεθεί τόσο σε μέλος της κυβέρνησης, όσο τώρα στον υπουργό Εξωτερικών. Σύμπτωση(;), σύμφωνα πάντα με «γαλάζιους» επιτελείς: Τόσο η «Ομάδα Αληθείας», όσο και τα συγκεκριμένα σάιτ, πρόσκεινται ή έχουν και διασυνδέσεις με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Ο υπουργός Εξωτερικών, πάντως, δεν δίστασε να «σηκώσει το γάντι»:

-Με αφορμή τα τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, «κάρφωσε» τον Αντώνη Σαμαρά ότι «έριξε» τον πρώην πρωθυπουργό και την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας: «Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Αν είχε αφεθεί να ολοκληρώσει το έργο του, η Ελλάδα σήμερα θα ήταν διαφορετική», έγραψε στο twetter ο Νίκος Δένδιας.

-Απάντησε ευθέως στους εσωκομματικούς επικριτές του την Κυριακή, με συνέντευξή του στη Realnews και τον Γιώργο Σιαδήμα: «Η κριτική είναι πάντοτε καλοδεχούμ, όπως και η προσωπική διαφωνία. Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τα κακόβουλα, υποβολιμαία σχόλια και ενορχηστρωμένη ακροδεξιά εκστρατεία δυσφήμησης, που αλλού στοχεύει. Συνταγματική μου υποχρέωση ήταν και παραμένει η εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων.Η χώρα έχει ακριβά πληρώσει τους κατ’ επάγγελμα και όχι κατά πεποίθηση επικαλούμενους την πατρίδα».

Τα βέλη είναι φανερά- και ίσως επί αυτού χρειαστεί να επανέλθουμε…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016