Το ράπισμα που δέχτηκε ο φλύαρος Ερντογάν από τον “σύμμαχο” του Βλαντιμίρ Πούτιν ακούστηκε σ΄ όλο το πλανήτη! Ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να το “καταπιεί” και δεν τολμά καν να παραδεχτεί ότι οι στρατιώτες του σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό! Τα ρίχνει στη Συρία και διαρρέει στα ελεγχόμενα ΜΜΕ, ότι σκέφτεται να κηρύξει πόλεμο στη Συρία!

Πόσοι είναι οι νεκροί στρατιώτες; Οι επίσημες ανακοινώσεις παραδέχονται 29. Οι ανεπίσημες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό πολύ ψηλότερα. Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμη και για 100, αν και ο πιθανότερος αριθμός είναι μεταξύ 50 και 60.

Το καθεστώς Ερντογάν κατάλαβε αργά το βράδυ ότι η Μόσχα έχει αποφασίσει να το βάλει στη θέση του.

Μόλις έγινε γνωστή η επίθεση εναντίον των Τούρκων, η Άγκυρα προσπάθησε να στείλει στη περιοχή οκτώ F-16 για να κάνει επιχείρηση διάσωσης μάχης με ελικόπτερα S-70. Δέκα αεροσκάφη Su-24, αναχαίτισαν τους Τούρκους!

Ο Ερντογάν αποφεύγει από χθες να πει την αλήθεια. Ρίχνει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στη Συρία και δεν έχει πει κουβέντα για τη Ρωσία. Απειλεί τη Δαμασκό με αντίποινα, αλλά γνωρίζει ότι αυτό θα προκαλέσει κι άλλα ραπίσματα.

Μετά τα μεσάνυχτα άρχισαν να διακινούνται πληροφορίες που έλεγαν ότι του τουρκικό κοινοβούλιο θα κηρύξει σήμερα πόλεμο κατά της Συρίας.

Ο Ερντογάν περιμένει την στήριξη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ. Θα την έχει σίγουρα σε επίπεδο δηλώσεων. Στην πράξη όμως τι θα κάνουν;

Το βέβαιο είναι ότι η Τουρκία εμπλέκεται όλο και περισσότερο στη Συρία με όλα τα προγνωστικά να είναι εναντίον του. Είναι νωρίς να μιλήσει οποιοσδήποτε για την αρχή του τέλους του Ερντογάν. Όλοι όμως το σκέφτονται.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016