Τραγική ερασιτεχνική και κοντόφθαλμη πολιτική ενέργεια του Μακρόν, που πρόβαλε βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Β. Μακεδονίας.
Και πως αλλιώς θα μπορούσε να σκεφτεί ένας τραπεζίτης της πολιτικής?

Όλοι ξέρουμε ότι απαιτείται μια μακροχρόνια περίοδος προσαρμογής που μπορούν να την τρενάρουν στο διηνεκές αν χρειαστεί.
Και ότι η Βόρεια Μακεδονία απέχει πολύ από τα υποτυπώδη ευρωπαικά στάνταρτς υποψήφιας προς ένταξη.
Παράδειγμα η Τουρκία που πλασάρεται ως αιώνια.. αρραβωνιαστικιά κάποιες δεκαετίες τώρα.

Δεν κλείνεις όμως την πόρτα έτσι σ’ έναν πρωθυπουργό και σε μια υπόσχεση σου από το 2003. Δεν γυρνάς την πλάτη σε κάποιον που τα έδωσε όλα για μια λύση στο πρόβλημα, όταν όλοι παρακαλούσαν τρέμοντας τη Ρωσία.

Το μόνο που θα κερδίσουν οι Ευρωπαίοι είναι να επικρατήσει στη διηρημένη χώρα εσωστρέφεια, απογοήτευση, ανάπτυξη των εθνικιστικών στοιχείων, του μουσουλμανικού φονταμενταλισμού με το σχετικό ντόμινο στα Βαλκάνια, βούτυρο στο ψωμί της Ρωσίας και των φιλότουρκων.

Ορθότατα ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης έβαλε στην άκρη όσα έλεγε προεκλογικά και τους στήριξε θερμά, αντιλαμβανόμενος έστω και όψιμα ανοιχτά, ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να τους έδιναν έστω κάποιο έρεισμα μελλοντικής ένταξης.

▪Υπάρχουν απόψεις που λένε ότι την ίδια ημέρα που η ΕΕ ψήφισε τη συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας, θα ήταν επικοινωνιακό βατερλό η ψήφιση για την είσοδο της Αλβανίας και της Β. Μακεδονίας..

Πιστεύουν, ότι είναι θέμα διαχείρισης της εικόνας της ΕΕ και όχι θέμα ουσίας η αναβολή της απόφασης καθαρά λόγω συγκυρίας.
Δηλαδή κοιτάμε την εικόνα κι όχι την ουσία;

▪Κάποιες άλλες αιτιολογήσεις για το βέτο Μακρόν:
1. Εχει ενστάσεις για διεύρυνση πριν την ισχυροποίηση – εμβάνθυσνη της ενοποίησης.
2. Δεν θέλει την Αλβανία (εμπόριο ναρκωτικών, μεγάλη διαφθορά) και δεν έχει θέμα με Β. Μακεδονία, γίνεται προσπάθεια να αποσυνδεθούν οι δύο υποψηφιότητες .
3. Είναι αντίποινα γιατί κόπηκε μια Γαλλική υποψηφιότητα για σημαντική θέση

Τώρα στην άποψη:
“Δεν υπάρχει κίνδυνος κανένας, ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΠΙΑ”.

Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα.

Ο Μακρόν τίναξε τα Βαλκάνια στον αέρα με αλυσιδωτές επιπτώσεις εντός της χώρας και εκτός. Υφίσταται τεράστια κριτική από τους υπόλοιπους, οι Αμερικανοί τον κατακεραυνώνουν, ενώ εσωτερικά ο Ζάεφ βρίσκεται εκτεθειμένος στη μετωπική επίθεση της αντιπολίτευσης του VMRO-DPMNE που πήρε κεφάλι, ζητώντας του να υποβάλει την παραίτησή του. Το κρατίδιο αυτό μπορεί να οδηγηθεί μέχρι και σε εμφύλιο ή σε διάλυση με άσχημες επιπτώσεις κυρίως για μας.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016