Ο Π.Καμμένος στο Militaire: Γιατί ανησυχεί για κρίση με την Τουρκία και τι ζητά από το προσωπικό των ΕΔ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, μιλά στο Militaire.gr για τα ελληνοτουρκικά, τη συμφωνία των Πρεσπών, το ΥΠΕΘΑ, το προσωπικό των ΕΔ, την αμυντική βιομηχανία αλλά και τις εκλογές.

•Δηλώνει ανήσυχος και σχεδόν βέβαιος ότι θα υπάρξει κρίση με την Τουρκία. Γι΄ αυτό και επιμένει ότι το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα πρέπει να ηρεμήσει και προτείνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εκλογές αφού όπως λέει δεν μπορούμε να πάμε έτσι μέχρι τον Οκτώβριο.

•Κάνει κριτική στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ επισημαίνοντας ότι αποφάσεις που είχαν ληφθεί επί υπουργίας του δεν προχωρούν ή ακυρώνονται λόγω κομματικών παρεμβάσεων. Εκφράζει τις διαφωνίες του για τις επιλογές που έγιναν στις κρίσεις των ΕΔ και κατονομάζει αξιωματικούς που κατά τη γνώμη δεν θα ΄πρεπε να ΄χουν αποστρατευθεί.

•Μιλά για τη σχέση που ανέπτυξε τα τέσσερα χρόνια της υπουργίας του με το προσωπικό των ΕΔ και δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις αντιδράσεις που λαμβάνει από τους στρατιωτικούς για τη περίοδο της θητείας του στο ΥΠΕΘΑ.

•Υποστηρίζει ότι η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να ακυρωθεί.

•Κρούει κώδωνα κινδύνου για την αμυντική βιομηχανία και πρώτα απ΄ όλα για την ΕΑΒ και την ΕΛΒΟ για τις οποίες λέει ότι κινδυνεύουν με λουκέτο.

•Τέλος απαντά σε ερωτήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις μετά από το αποτέλεσμα των εκλογών την ερχόμενη Κυριακή. Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, υπό προϋποθέσεις; Ποιες είναι αυτές;

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016