Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας εξακολουθούν να βρίσκονται στον “αναπνευστήρα” του κράτους, το οποίο συχνά το βάζουμε στο “απόσπασμα”. Δεν λέμε κουβέντα για τον ιδιωτικό τομέα που δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για να ασχοληθεί με το πρόβλημα, στο οποίο αν πραγματικά ήθελε θα μπορούσε να δώσει λύση. Δυστυχώς δεν ζούμε στην εποχή των επιχειρηματιών άλλων εποχών που δεν φοβόντουσαν και δεν σκέπτονταν το κόστος. Οι σημερινοί επιχειρηματίες δεν είναι για τα δύσκολα όπως πολλές φορές έχει αποδειχτεί.

Από δικαιολογίες άλλο τίποτα… Όλες καταρρίπτονται εύκολα αφού το πραγματικό πρόβλημα είναι ένα και μοναδικό: δεν θέλουν να εμπλακούν στο θέμα των Ναυπηγείων.

Κάπως έτσι το βάρος της προσωρινής λύσης που τείνει να γίνει μόνιμη έχει πέσει στο κράτος. Πριν μερικές ημέρες δημοσιοποιήθηκε η τροπολογία με την οποία το ΥΠΕΘΑ, συνεχίζει το έργο που ανέλαβε το 2016, δηλαδή τη χρηματοδότηση των ΕΝΑΕ και των Ναυπηγείων Ελευσίνας από τον προϋπολογισμό του κράτους. Με λίγα λόγια, δίνει εκ νέου 12.000.000 ευρώ στα ΕΝΑΕ (8.000.000 ευρώ για μισθοδοσίες και λειτουργία και 4.000.000 ευρώ για ανταλλακτικά) και 6.000.000 ευρώ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας (3 για μισθούς και 3 για υλικά) για τη συνέχιση των εργασιών σε 4 υποβρύχια   και σε 2 ΤΠΚ , για 3 μήνες.

Τι μπορεί να ΄χει αλλάξει σε σε 3 μήνες; Θα ΄χουν γίνει εκλογές , θα ΄χει προκύψει κυβέρνηση -δεν υπάρχει καμία περίπτωση ακυβερνησίας όπως διαδίδουν διάφοροι  Μαυρογιαλούροι- αλλά το πρόβλημα Ναυπηγεία, λύση δεν θα ΄χει βρει.  Η κινητικότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας παραμένει χωρίς αποτέλεσμα.

Η ιστορία “τραβάει” χρόνια και οι παρατάσεις προσωρινών λύσεων και χρηματοδοτήσεων συνεχίζεται.

Απόστρατος αξιωματικός που γνωρίζει καλά το θέμα μας γράφει:

“Θα τελειώσει το παραμύθι; Θα σταματήσει ο Ελληνικός λαός να πληρώνει για  να διασώζει ιδιώτες; Θα παραλάβουμε τα Υ/Β ; Θα παραλάβουμε τις ΤΠΚ (η αιτιολογική έκθεση μας κοροιδεύει διότι λέει ότι δεν διατέθηκε αρκετό προσωπικό του ναυπηγείου για να τελειώσει έγκαιρα το πρόγραμμα. Μας δουλεύουν κανονικά); 

Σας απαντώ. Όχι. Απλά τώρα έχουμε εκλογές και έπρεπε να βρεθεί μία προσωρινή λύση μέχρι να αναλάβει η νέα κυβέρνηση για να χρηματοδοτήσει εκ νέου, από Σεπτέμβριο. Και για να μην παρεξηγηθώ, αυτό θα συμβεί όποια και να είναι η νέα κυβέρνηση. Διότι η κοροϊδία του Ελληνικού λαού συμβαίνει με διακομματική συναίνεση. Δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός. Θυμάμαι, το 2016, όταν “εμείς οι γραφικοί” μιλούσαμε για την απαράδεκτη κίνηση χρηματοδότησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας με τα 40.000.000 ευρώ για τις 2 ΤΠΚ, η ΝΔ ρώταγε να καταλάβει τι συμβαίνει. Όταν κατάλαβε ότι όλα γίνονται με τη συμφωνία του κυρίου Ταβουλάρη, δεν είπε τίποτα. …

Κατά τα άλλα, η αντιπολίτευση γκρινιάζει για τη διαγραφή του προστίμου της ΣΕΚΑΠ. Κοροιδίες. Δυστυχώς αυτοί είναι οι λόγοι που η αμυντική Βιομηχανία τη χώρας δεν θα πάει ποτέ μπροστά, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να φυτοζωούν και οι Υπουργοί Άμυνάς μας θα συνεχίσουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ (ή και στη Ρωσία) ,ζητώντας να “κρατήσουν τα λουριά” στην Τουρκία.

Τα δε ΜΜΕ θα συνεχίσουν να καλύπτουν αυτό το παιχνίδι, ανάλογα με την υποστήριξη και τις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνουν από την εκάστοτε κυβέρνηση ή ενδιαφερόμενο.

Κρίμα, διότι στο ΠΝ αλλά και στις υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν υγιείς επαγγελματίες Έλληνες (πατριώτες) οι οποίοι αγαπάνε το επάγγελμα, προσπαθούν καθημερινά και δυστυχώς καθημερινά διαψεύδονται”.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016