Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη, υποστήριξε ότι στην προωθούμενη συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να προβλεφθεί και ο έλεγχος των μυστικών υπηρεσιών, “αυτών που υπάρχουν κι αυτών που θέλουν κάποιοι να φτιάξουν”. Αυτές οι δεύτερες μυστικές υπηρεσίες στις οποίες αναφέρθηκε ο κ.Κοτζιάς έχουν να κάνουν με τις σκέψεις που υπήρχαν και ίσως ακόμη υπάρχουν για την δημιουργία στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. Πρόταση που είχε υποστηρίξει ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, αλλά δεν προχώρησε.

Ο κ.Κοτζιάς είπε ακόμη η εξωτερική πολιτική της χώρας έφερε αποτελέσματα, ειδικά στην ΑΟΖ της Κύπρου, όπου όπως υποστήριξε “με συμφωνίες φέραμε ΗΠΑ και Γαλλία στην κυπριακή ΑΟΖ”.

Ο πρώην ΥΠΕΞ είπε ότι είχε υποβάλλει ξανά την παραίτησή του στις 19 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την διαφορετική άποψη που εξέφραζε ο ΥΕΘΑ για το θέμα των Σκοπίων.

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016