Γράφει ο Κων. Φράγκος

Διαξιφισμοί  

Η σκληρή πραγματικότητα

 • Μετά την, αναμενόμενη, συμπαράταξη της Γερμανίας με την Τουρκία, η οποία αναπτύσσει το δικό της Ραϊχ, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ψευδαισθήσεις.
 • Επιβάλλεται γενική κινητοποίηση με πρώτο στόχο την ταχύτατη αποκατάσταση των υφισταμένων οπλικών συστημάτων.
 • Απ΄αυτήν εδώ τη σκοπιά επαναλαμβάνω τα ίδια, τουλάχιστον επί 5ετία.. Στο προ μηνός δημοσιευθέν στο Militaire πόνημα μου με τίτλο Τουρκία-Ελλάδα, βίοι παράλληλοι 1990-2020 ,ανέπτυξα με παρρησία και ντοκουμέντα το δράμα που εξελίσσεται επί μια 30ετία χωρίς να δείχνουν ότι το αντιλαμβάνονται οι κρατούντες. Τυφλοί στα μάτια, στ΄αυτιά και το μυαλό η εθελοντές προσκυνητάδες;
 • Δεν τα λέω μόνος μου. Στις 2 Δεκεμβρίου 2020 προ ημερών δηλαδή, δημοσιεύθηκε αποκαλυπτικό άρθρο στην Κ, πρωτοσέλιδο, του κ. Αλέξη Παπαχελά. Σας δίνω μερικά αποσπάσματα (sic): 
 • Η Τουρκία με προσπάθεια ετών, συστηματικά, πειθαρχημένα, υπομονετικά πέτυχε τον στόχο της. Έχει ναυπηγικές ικανότητες. Έχει προχωρήσει ανησυχητικά στον τομέα drones. Σε γενικές γραμμές πέτυχε τον στόχο της στρατηγικής της αυτονομίας. Στα ίδια χρόνια εμείς φροντίσαμε να διαλύσουμε με μανία όποια παραγωγική βάση της αμυντικής βιομηχανίας είχαμε. Το φαύλο πολιτικό σύστημα διόριζε άχρηστους κομματικούς επικεφαλής των Κρατικών Βιομηχανιών. Τα ναυπηγεία λειτουργούσαν που και που, ο συνδικαλισμός ροκάνιζε κι΄αυτός τα κουφάρια που πλήρωνε ο πολίτης. Ξοδέψαμε απίστευτα ποσά σε εξοπλισμούς που άφησαν πολλά σε μίζες, αμοιβές συμβούλων, λομπίστες. Όχι όμως σε τεχνολογία, παραγωγή και έρευνα με ελάχιστες εξαιρέσεις 1-2 ιδιωτικές εταιρείες που εξάγουν τέτοια προϊόντα.
 • Φτάσαμε σε σημείο να μένουν τα πολύτιμα C-130 καθηλωμένα για χρόνια στην ΕΑΒ.
 • Το κουβάρι ΕΑΒ, Ναυπηγείων κλπ είναι μεγάλο και δύσκολο να ξετυλιχθεί. Οι πολιτικοί που νοιάζονται και θέλουν να πάρουν το ρίσκο δεν περισσεύουν Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε χρόνια για να δούμε αποτελέσματα. Πρέπει να καλύψουμε άμεσα τον χρόνια που χάσαμε…
 • Φωνή βοώντος, νομίζω.

Η ΕΑΒ πάλι στο προσκήνιο

 • Ο κ. Στέφανος Μάνος είναι ένας από τους ολίγους πολιτικούς που σέβομαι. Είναι πατριώτης, ανησυχών, με καθαρή την καμπούρα του, ορθοφρονών. Δεν χαρίζεται σε κανένα.
 • Σε εκτεταμένο άρθρο του στα ΝΕΑ (06/12) σχολιάζει τις αδυναμίες της Κυβέρνησης στην καταπολέμηση του COVID-19 και ξαναθυμάται την ΕΑΒ. Γράφει (sic):Η πέμπτη φάλαγγα (ΣΣ εννοεί τους σχολιάζοντες δυσμενώς τα πάντα) δεν έχει αναφερθεί στις αθλιότητες που συμβαίνουν στην ΕΑΒ. Εκεί ξοδεύονται δεκάδες εκατομμύρια ετησίως για να συντηρούνται αργόμισθοι και να μην εκτελείται το έργο για το οποίο υπάρχει η εταιρεία. Αεροπλάνα, C-130, Phantoms, F-4 ελικόπτερα SUPER PUMA βρίσκονται παρκαρισμένα στις εγκαταστάσεις για επισκευές και συντήρηση…
 • Γκρινιάζει όμως και ο κ. Μάνος γιατί δεν γνωρίζει τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να διασώσει την εταιρεία. Προς τούτοις, τοποθετήθηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος ο κ. Δημ. Παπακώστας, με τις ευλογίες της LOCKHEED-MARTIN, βεβαια, άνθρωπος του ΒΕΝΙ, με εμπειρία επί του αντικειμένου. Ο κ. Δ.Π υπήρξε Πρόεδρος – Δνων Σύμβουλος της ΕΛΒΟ ολίγον πριν η δύσμοιρη εταιρεία τινάξει τα πέταλα (επί Υπουργείας ΒΕΝΙ).  Ήταν αυτός που της έκλεισε τα μάτια. Ευθύς αμέσως, μερίμνη ΒΕΝΙ, ανέλαβε τα ηνία της ΕΑΒ μεταπηδήσας από την Σίνδο στην Τανάγρα, για να προσφέρει υπηρεσίες. Δεν γνωρίζω τα περαιτέρω μέχρι της εφετεινής επανεμφάνισης του στην προσπάθεια της σωτηρίας της ΕΑΒ, που δεν σώζεται με τίποτε, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα… Υπομονή. Οι Τούρκοι δεν πάτησαν ακόμη το Καστελλόριζο. 

ΣΗΜ. Είναι ευνόητο ότι τα παραπάνω ουδόλως στρέφονται κατά του εντίμου κ. Δ.Π. Το σύστημα ελέγχεται… το Συνδικάτο.

Βράβευση Ελληνικών Εταιρειών

 • Η ΤΗΕΟΝ SENSORS και η EFA GROUP δύο αμιγώς Ελληνικές Εταιρείες παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας απέσπασαν τέσσερα (4) συνολικά βραβεία στην οργάνωση MANUFACTURING EXCELLENCE AWARDS 2020.
 • Συγκεκριμένα η THEON SENSORS έλαβε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία “Επενδύσεις και Στρατηγική/Εξωστρεφής μεταποιητική δραστηριότητα”. Στον ίδιο θεσμό η EFA GROUP (μέλος της οποίας είναι η  THEON SENSORS) απέσπασε το βραβείο WINNER στην κατηγορία Αριστείο ανά βιομηχανικό Κλάδο/Αμυνα Αεροδιαστημική και Ασφάλεια.
 • Αμφότερες οι Εταιρείες παράγουν προϊόντα (ηλεκτρονικά – Αμυντικά) υψηλής τεχνολογίας με μεγάλες εξαγωγές σε 54 χώρες στο κόσμο. Συγχαρητήρια και εις άλλα.

Σιβυλλική δήλωση Παϊατ (1/12/20)

 • Του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
 • Ο δρόμος για την απόκτηση F-35 από την Ελλάδα είναι μια πολυετής διαδικασία που θα κτισθεί, φυσικά, πάνω στην επιτυχία του προγράμματος αναβάθμισης των F-16…
 • Σαν βγεις στον πηγαιμό για την απόκτηση F-35  να εύχεσαι ο δρόμος αναβάθμισης των F-16 να είναι …βραχύς.
 • Ο Κολοκοτρώνης θα πρόσθετε “τα μεταξωτά βρακιά αρμόζουν στους επιδέξιους κ…ς” . Για τώρα τουλάχιστον .

Δεν μας έφθανε η κ Γιάννα Αγγελοπούλου

 • Η οποία ετοιμάζει μεγαλειώδεις φιέστες και βεγγέρες για το 2021. Εμφανίσθηκε ένας άλλος οργανισμός, ανεξάρτητος εντελώς από τον πρώτο ο οποίος ονομάζεται Πρωτοβουλία 1821-2021 και έχει τον ίδιο σκοπό (Καθ. 29/11).
 • Συντονιστής των εκδηλώσεων είναι ο Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Ιωάννης Μάνος, με πολύχρονη εμπειρία σε μεγάλα πόστα κρατικών δραστηριοτήτων. Είναι εξέχον μέλος της νομενκλατούρας κορυφής. Του κλίματος, αρχικά, τον κ. Γιάννου Παπαντωνίου διαδέχθηκε το 2001 στην, αείμνηστη, Γενική Τράπεζα ως Πρόεδρος τον ακάματο κ. Γιώργο Δασκαλάκη που την είχε, ήδη, μπαχαλοποιήσει. Επί των ημερών του, δύσμοιρη και απαξιωμένη πωλήθηκε στην SOCIETE GENERALE και μετά εξαφανίσθηκε. Απωλέσθη άδοξα η άλλοτε πανίσχυρη Τράπεζα ΜΤΣ κα μετά Γενική. Την γονάτησαν οι κατά σειρά Υπουργοί Άμυνας που την χρησιμοποιούσαν για ιδιωτικές υποθέσεις. ΟΥΔΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ.
 • Στη συνέχεια, ο κ. Ι. Μάνος μεταπήδησε στο Μέγαρο Μουσικής ένθα υπηρέτησε επί 6ετία (2010-2016) ως Πρόεδρος.
 • Ποιοί  στηρίζουν την προσπάθεια Μάνου και συνεισφέρουν για την επίτευξη των στόχων; Εθνική Τράπεζα, Ιδρύματα Μποδοσάκη, Ωνάση, Ευγενίδου, Θεοχαράκη, Γ. Λεβέντη, Βαρδινογιάννη, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Λασκαρίδη κά.
 • Το “εισρέουν χρήμα είναι άφθονο και οι γιορτές προβλέπονται λαμπρές”.
 • Έχουμε, λοιπόν, δύο παμφάγα θηρία που καταβροχθίζουν χοντρό χρήμα. Αυτό εξηγεί, απόλυτα, γιατί η Κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης, δεν ιδρύει Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Για να ζητούν και να εισπράττουν ανενόχλητα οι δύο δραστηριότητες του θεάματος, από μεγάλους χορηγούς. Αν τα μισά δίνονταν για την Αμυνα η ανακούφιση της θα ήταν σπουδαία και επωφελής.

Τι έκαναν άλλοτε, άλλοι για εμάς

 • Με την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με την Ιταλία στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε ένα κύμα συμπάθειας προς την μικρή χώρα που αντιμετώπιζε την φασιστική αυτοκρατορία. Οι Έλληνες από “σκούροι Μεσογειακοί” έγιναν αντικείμενα συμπάθειας.
 • Υπήρξε εκεί, καθώς διαβάζω, κάποιος κύριος Βαντερμπιλτ που συγκρότησε Ερανικές Επιτροπές ανά την Χώρα, με συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση της Ελλαδίτσας.
 • Σήμερα, τώρα η Ελλάδα δέχεται επίθεση από μία άλλη αυτοκρατορία του Ισλάμ. Για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι ο πόλεμος έχει αρχίσει προ πολλού. Ακούγονται κούφια τα ντουφέκια. Διστάζουμε, εφόσον η Χώρα είναι οικονομικά ξεβράκωτη, καταχρεωμένη και ληστευμένη δεν διαθέτει πόρους για αρματωσιές, να οργανώσουμε ένα Ταμείο στο οποίο θα σπεύσουν, είναι βέβαιο, να συνδράμουν οι πάντες για να υπάρξουν πόροι. Περί άλλων τυρβάζουν οι αρμόδιοι. 

Λίγο φιλότιμο, λίγη τσίπα δεν υπάρχει;

 • Κάθε λίγο  και λιγάκι επαναλαμβάνω το ίδιο τροπάρι: πότε θα βρεθεί ένας υπουργός Δημόσιας Τάξης να τιμήσει το Υπουργείο του που πρέπει να παύσει να είναι οργανισμός παροχής αστυνομικών ως οικιακών βοηθών και οδηγών κυριών; Άγνωστος αριθμός αστυνομικών, αμειβομένων από το Κράτος, δηλ από τις τσέπες μας,  καταλαμβάνουν αυτές τις απολαυστικές θέσεις. Δύο, δυόμισι, τρεις χιλιάδες άτομα; Ποιός ξέρει, είναι απόρρητο!
 • Σήμερα οι αστυνομικοί υφίστανται τεράστιες ταλαιπωρίες και σκληρό ωράριο λόγω των υποχρεώσεων τους από την επιδημία αλλά και τις επιθετικές εκδηλώσεις αναρχικών ή ημιαναρχικών στοιχείων. Έχουν εξουθενωθεί. 
 • Διερωτώμαι, λοιπόν, αν ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, απαίτησε από τους celebrities ή μέλη της πολιτικής ελίτ να αποδεσμεύσουν τουλάχιστον τους μισούς συναδέλφους τους.  Διερωτώμαι επίσης αν αυτές οι “επισημότητες” είχαν το φιλότιμο, την τσίπα ν΄αποδώσουν στο Σώμα ένα μέρος της “φρουράς” τους. Τι λέτε κ. Χρυσοχοΐδη; Φυσικά, ο κ. Υπουργός δεν θα πει τίποτε. Τα προνόμια πρέπει να διαφυλάσσονται, πάση θυσία. 
 • A propos  που λένε οι Γάλλοι που σε λίγο θα μας στείλουν τα Rafale τους για να μας προστατεύσουν από τους Τούρκους (ΣΣ από τους ντόπιους εισβολείς ποιός θα μας προστατεύσει;). Φίλος της στήλης με πληροφόρησε ότι παλιός, πολύ παλιός τ. Υπουργός Δημ. Ασφαλείας που απεβίωσε πρόσφατα “εφρουρείτο” μέχρι τέλους από δυό, συμπατριώτες του, αστυνομικούς!

Δωροδοκία και διαφθορά

 • Είναι ο τίτλος βαρυσήμαντου άρθρου (ΝΕΑ 6 Δεκ) του κ. Θεόδωρου Φορτσάκη, Καθηγητή Νομικής Σχολής ΠΑ, τέως βουλευτή επικράτειας (ΝΔ).
 • Ο αρθρογράφος σχολιάζει τις αδυναμίες του συστήματος και του υφιστάμενου ποινικού Κώδικα ενώ παράλληλα εξαίρει τον ρόλο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που συγκροτήθηκε προ 15μηνών.
 • Διαπιστώνει, τελικά, ότι η εκτεταμένη πραγματική διαφθορά παραμένει ατιμώρητη.
 • Παραλείπει όμως ν΄αναφέρει ότι η αφετηρία της διαφθοράς είναι η συγκάλυψη των λωποδυτών  υπουργών με το άρθρο 86 του Συντάγματος, που το “συνδικάτο” το κρατά ως λάβαρο, και επ΄ουδενί δέχεται την κατάργηση του. Τι να τις κάνεις τις Αρχές χωρίς αληθινή Νέμεση;

΄Ενας  στρατηγός σήκωσε μπαϊράκι

Σε όλες τις χώρες, τις εποχές, ο ιερεύς υπήρξε πολέμιος της Ελευθερίας

Τόμας Τζέφερσον – 3ος  Πρόεδρος των ΗΠΑ

– Κατά της Κυβέρνησης για τα μέτρα κατά του κορονοϊου, στα πλαίσια της Εκκλησίας και της λειτουργίας των Ναών.

– Είναι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος επί “Αριστεράς” Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του κ. Π. Καμμένου υπουργεύοντος στο ΥΕΘΑ έλαβε τον τίτλο του Εφέδρου Υποστράτηγου (ΠΔ 30/9/18 ΦΕΚ654/7.6.18). Το ακολουθούν Προεδρικό Διάταγμα υπέγραψε, συγκινημένος, ο κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

– Το γιατί δεν γνωρίζω. Εκείνο όμως που ξέρω καλά είναι ότι ο θεοσεβούμενος κ. Υπουργός υπέδειξε στο ΓΕΣ να “εισηγηθεί” την στρατηγοποίηση του κ. Νικόλαου, την οποία, με την σειρά του ο κ. Π. Καμμένος αποδέχθηκε ασμένως. Υπόδειξη στο Στρατό σημαίνει διαταγή. Δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό το πολυσχολιασθέν γεγονός αν δεν υπήρχε ένας Νόμος (3883/10) ενός άλλου σπουδαίου Υπουργού, που διέλυσε,  μετά πάσης επιμέλειας, το ΥΕΘΑ. Το μαντεύσατε! Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ή αλλιώς ΜΠΕΝΙ.

– Σας υπενθυμίζω ότι οι ‘Αγιοι Μητροπολίτες είναι υπάλληλοι του Κράτους, εισπράττουν παχυλούς μισθούς και επιδόματα και απολαύουν πολλών προνομίων. Τούτο σημαίνει ότι οφείλουν να υπακούουν και να εφαρμόζουν τους Νόμους και Διατάξεις της Πολιτείας, της Κυβέρνησης. Απαγορεύεται να αυτονομούνται και να κάνουν του κεφαλιού τους. Αν θέλουν να το κάνουν ας παραιτηθούν και να καταγγείλουν το Κράτος.

– Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο βιογραφικό του Σεβασμιοτάτου κ. Νικόλαου, θα μείνει ενεός, κατάπληκτος, θα πάθει ταράκουλο!

– Πέραν του ΑΠΘ, ακολουθούν επιτυχείς σπουδές σε κορυφαία Ιδρύματα των ΗΠΑ (MIT, HARVARD κά). Παράλληλες σπουδές βιοϊατρικής και άλλα πολλά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος έλληνας επιστήμων τέτοιων τίτλων και διευρυμένης μόρφωσης.

– Θα περιμέναμε, φυσικά, ότι ο Νικόλαος θα ήταν ο πλέον φωτισμένος Ιεράρχης, σύγχρονος, με νέες αντιλήψεις που θα οδηγούσε τους πιστούς σε καινούργιους δρόμους μακράν φανατισμών, μεσαιωνισμών, σκοταδισμών… Αμ΄δε… Το αντίθετο, είναι κορυφαίος σκοταδιστής, φανατικός, άκρως οπισθοδρομικός.

Γράφει, συνήθως, στα κατύματα των ιερών υποδημάτων του τις Κρατικές αποφάσεις ενώ είναι, επαναλαμβάνω, υπάλληλος του Κράτους. Αυτονομείται χωρίς να έχει ουδέν δικαίωμα προς τούτο.

– Προ 4ετίας η Πολιτεία, η Βουλή, ψήφισε Νόμο για την δυνατότητα αποτέφρωσης των νεκρών (στην Ιταλία, Γερμανία, ΗΠΑ και αλλού υπάρχει προ 10ετίας!). Ο Δήμαρχος Μεσογαίας και το Δ.Σ αποφασίζει την ίδρυση ενός αποτεφρωτηρίου. Ο κ. Νικόλαος, έξαλλος, πολιορκεί το Δημαρχείο με οπαδούς του, μαύρες σημαίες κι΄εμπρηστικά συνθήματα απειλώντας τους Δημοτικούς ΄Αρχοντες με μαύρη κόλαση! Πανικοβληθέντες αυτοί, οι σπουδαίοι Αρχοντες, τρέχουν και εκδίδουν νέα απόφαση, παμψηφεί, που ανατρέπει την πρώτη φοβούμενοι ότι την κόλαση του Νικόλαου αλλά την απώλεια ψήφων από θεούσες! Το Κράτος, πανικόβλητο κι΄αυτό, έκανε το… παπί!

– Στη μεγάλη ανθρωποθυσία στο Μάτι όπου υπερεκατό αθώοι πολίτες καρβουνιάσθηκαν εμφανίσθηκε ο … Μακαβριώτατος, ευτυχής, δηλώνοντας: ήταν η οργή του Θεού…ούτε ένα προσκυνητάρι της περιοχής δεν κάηκε. Τα προστάτευσε ο Θεός! Ο Θεός, λοιπόν, του κ. Νικόλαου προστάτευσε τα ντουβάρια αλλά άφησε τους ανθρώπους ν΄απανθρακωθούν απροστάτευτοι. Σε ποιόν Θεό πιστεύει ο κ. Νικόλαος; Στον Βαάλ; Οι δηλώσεις του προκάλεσαν, γενικώς, την οργή και ο Σεβασμιώτατος λούφαξε… Το ίδιο και η Αρχιεπισκοπή.

– Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα, φυσικά. Πολλοί θρησκευομένοι συμπολίτες μας ψάχνονται ή προβληματίζονται όταν ιερείς και Αρχιερείς με τις άθλιες ανοησίες τους, περί “αθωότητας” του COVID-19, θέλουν να τους στείλουν μια ώρα αρχίτερα στον Παράδεισο. Αμφισβητούν τα, όλως αναγκαία, μέτρα της Πολιτείας για προστασία από την πανδημία που αφορούν στο άνοιγμα των Ναών και λειτουργίες κατά τις Άγιες Ημέρες. Επικεφαλής και Σημαιοφόρος ο…κ. Νικόλαος που προβαίνει σε εμπρηστικές δηλώσεις (Καθ 04/12) “οι κλειστοί Ναοί απειλούν τους πιστούς. Οι ανοικτοί τους…ιούς”. Περαιτέρω επιτίθεται στο Κράτος και απαιτεί άμεσο άνοιγμα των Ναών. Τι μου λες; Γιατί ο σώφρων Αρχιεπίσκοπος δεν του κόβει τον βήχα; Τι επιδιώκει ο κ. Νικόλαος; Ανθρωποθυσίες;

– Είναι δυνατόν το Κράτος να κάνει παρακάλια σε Μητροπολίτες ανά την Ελλάδα για να τηρηθεί το αυτονόητο; (ΝΕΑ 06/12)…Κύριε σώσον τους ευσεβείς από μανιακούς.

΄Υποπτη  η αδράνεια της Κρατικής Μηχανής

– Να επιβάλλει πρόστιμο στην NOVARTIS την στιγμή που το έχουν κάνει προ μηνών ολιγότερο θιγείσες Χώρες (πχ ΗΠΑ, Γερμανία).

 • Αρχισε στη Βουλή (ΣΣ για να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών) μία ανούσια και σχοινοτενής διαδικασία δίωξης του κ. Μίμη Παπαγγελόπουλου, στενού και καλού φίλου, επαναλαμβάνω των τ. Πρωθυπουργών κ. Κ. Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα, με πρώτο μάρτυρα τον αγνό πατριώτη κ. Ε. Βενιζέλο ο οποίος, ορθώς, ομίλησε για προσπάθεια αλλοίωσης θεμελιώδων αρχών του πολιτεύματος. Θα συμφωνήσω αλλά, συγχρόνως, θα ερωτήσω: Η υπόθεση απόκρυψης επί 9μηνο της λίστας Langarnd, που ζημίωσε το Κράτος δεκάδες εκατομμυρίων (ΣΣ κουκουλώθηκε και αυτή) δεν υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης;
 • Γιατί το Κράτος δεν επιβάλλει πρόστιμο 500εκ ευρώ στην NOVARTIS το οποίο να διοχετεύσει, πάραυτα, στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ; Τι περιμένει; Να τρέξει ο χρόνος και να επέλθει παραγραφή; Θα ομιλήσει κάποιος; Η Αντιπολίτευση ενδιαφέρεται μόνο για την ποδηλασία του Μητσοτάκη;

Τα νεωτέρα των Εξοπλισμών

 • Τα περί άμεσης προτεραιότητας στην αξιοποίηση των υφισταμένων οπλικών συστημάτων (ΣΣ όσων αξίζουν να συντηρηθούν, όχι να βγάλουμε από το μπαούλο τους σισανέδες για να ικανοποιήσουμε μερικούς φίλους. Λέμε…) Κουραστήκαμε να τα επαναλαμβάνουμε εφόσον η Εξουσία επέλεξε το γιαβάς-γιαβάς. 
 • Ας δούμε τι γίνεται σήμερα, τον Δεκέμβριο.
 • Η προμήθεια του μαχητικού RAFALE θα συζητηθεί στην Βουλή προ των Χριστουγέννων. Την επόμενη της ψήφισης του Νόμου Προμήθειας, θ΄αφιχθεί ενταύθα η Γαλλίδα ΥΕΘΑ κ. Φλωράνς Παρλί για την υπογραφή της σύμβασης. Θα σπεύσει για να μην κρυώσει η σούπα, προς υπογραφή, αφού θα πρέπει να έχει καταβληθεί η προστάνζα δηλ η προκαταβολή. Συνολικό κόστος προμήθειας 2,5δις (αεροσκάφη και οπλισμοί). Τα μαχητικά θα είναι έξη (6) καινούργια και δώδεκα (12) ελαφρώς μεταχειρισμένα, όπως λέμε ολίγον έγκυος! Αυτονόητο είναι ότι μαζί με τη σύμβαση αγοράς θα υπογραφεί και η συμφωνία FOS.
 • Εκκρεμούν οι διαπραγματεύσεις (ΣΣ να δούμε πόσα θα ζητήσουν ο Γάλλοι που δεν αστειεύονται) για τα MIRAGE 2000-5 και την αξιοποίηση γαλλικών οπλικών συστημάτων.
 • Οι γαλλικές φρεγάτες επανήλθαν στο προσκήνιο και θα ξαναρχίσει οι κουβεντούλα με την ευγενέστατη κ. Παρλί που θέλει, φυσικά, να πουλήσει.
 • Εκείνο όμως που θα σημειώσω ιδιαίτερα είναι ότι πρέπει να εξασφαλισθεί από γαλλικής πλευράς μια militaire βιομηχανική ανταπόδοση, τουλάχιστον 30%. Το εξαιρετικά minimum δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 600εκ. Ευρώ. Η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία, εκτός ΕΑΒ εννοώ, που αυτή τη στιγμή υποφέρει, θα πρέπει να ενισχυθεί τεχνολογικά και οικονομικά. Η συναλλαγή με την Γαλλία θα θεωρηθεί έντιμη μόνο μ΄αυτήν την προϋπόθεση. Αμήν ! 

Γιατί Νόμος;

 • Υπάρχει δεοντολογία και παράδοση σε μία Δημοκρατική Χώρα, για εξοπλισμούς ν΄αποφασίζει η Κυβέρνηση κι όχι η Βουλή, που έχει το δικαίωμα, φυσικά, ελέγχου. Δεν μπορεί μία Κυβέρνηση, όπως η σημερινή, με αυξημένη πλειοψηφία και αποδοχή να τρέμει προ των ευθυνών της και να πασάρει την απόφαση στη Βουλή για τα Ραφαλ. Λυπάμαι που θα το εκστομίσω, αλλά η εικόνα είναι οικτρή.
 • Αν αρχίσω από την αγορά του αιώνα (1985) η Κυβέρνηση, το ΚΥΣΕΑ, ο Παπανδρέου απεφάσισαν.  Μετά ακολούθησαν τα F-16 του Μητσοτάκη, τα F-16, MIRAGE του Σημίτη, ακολούθησαν τα F-16 του Καραμανλή. Οι Πρωθυπουργοί και οι Κυβερνήσεις είχαν την ευθύνη.
 • Το 2010 έγινε η “πονηριά” από το αλήστου μνήμης δίδυμο Μπένι-Γιωργάκη  για αγορά 2 Υ/Β, για τα οποία δεν είχε προκύψει αναγκαιότητα. Για να μετακινήσουν την ευθύνη μετέτρεψαν την σύμβαση σε Νόμο και τον πάσαραν στη Βουλή ενθα ψηφίστηκε από το ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ. Η προμήθεια μύριζε περίεργα από μακρυά, κάπου χάθηκε. Δόθηκε κάποια προκαταβολή; Φιάσκο, κουλουβάχατα, ενέργειες που δεν μπορούσαν να ελεγχθούν αφού υπήρχε Νόμος. Ο ΜΠΕΝΙ όταν ελεγχόταν απαντούσε “Μα το ψήφισε η Βουλή…”. Τελικά, μόλις προχθές, ο κ. Σιάφα, ιδιοκτήτης τότε των Ναυπηγείων, κέρδισε δίκη σε βάρος του Δημοσίου με την οποία η δύστυχη χώρα υποχρεούται να καταβάλει 60εκ ευρώ για ασυνέπεια μας στα 2 Υ/Β. Ουδείς υπεύθυνος…
 • Αυτό το πρότυπο ζηλέψατε κ. Υπουργέ και στήσανε Νόμο; Αυτή είναι η επιδιωκόμενη Διαφάνεια; Η απαγόρευση ελέγχου;

Τι γίνεται εδώ;

 • Με τον αγωγό καυσίμων της ΠΑ που έχει ξεσηκώσει την μήνι πολλών και ιδιαίτερα του ΚΙΝΑΛ που κατέθεσε ερώτηση.
 • Πως από προϋπολογισθέν κόστος  6εκ $ έφθασε τα 12;
 • Λεπτομέρειες στο επόμενο.
 • Ως τότε Καλές ευχές, ιδιαίτερα στην ΠΑ μας.

Για τον Πρωθυπουργό

 • Αναχωρώντας για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, υπενθύμισε στους εταίρους τις υποχρεώσεις τους με μία ρήση λατίνων Pacta sunt servanda δηλ Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται.
 • Το πόσο τηρήθηκαν το είδαμε.
 • Παρακαλώ τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να θυμηθεί και τις παρακάτω, χρήσιμες, ρήσεις ή, άλλως, τσιτάτα:
 • Si vis pacem param bellum. Λατινική 
 • Οι συμφωνίες γίνονται για να παραβιάζονται. Αδόλφος Χίλερ (μετά την εισβολή στη Πολωνία).
 • Μεταξύ των Κρατών δεν υπάρχουν φιλίες. Μόνο συμφέροντα – Ελευθ. Βενιζέλος
 • Με ένα Κύριο είμαι πάντα ένας Κύριος και μισός. Με ένα κάθαρμα είμαι ένα κάθαρμα και μισό. OTTO VON BISMARK
 • Καλή Χρόνια κ. Πρωθυπουργέ .

Λεφτά υπάρχουν; Βεβαιότατα

 • Όχι για την Αμυνα, βεβαίως, αλλά για κάθε κομματική χλίδα ή τακτοποίηση ημετέρων. Πολλά λεφτά…
 • Οι πάντες γνωρίζουμε, νομίζω, ότι το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ή, ενίοτε, Β. Ελλάδος είναι μία “εφεύρεση” για τακτοποίηση Υφυπουργοποίησης “καλού φίλου” και ουδέν, τίποτε προσφέρει στον χώρο που αναφέρεται. Το έχουν ομολογήσει σε κρίσεις ειλικρίνειας αρκετοί πολιτικοί. Μία φούσκα… Το ίδιο και το Ιδρυθέν από τον κ. Α. Τσίπρα Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
 • Πόσο στοιχίζουν αυτά τα “εθνικά σύμβολα”; Δεν γνωρίζω να σας πω. Αρκετά όμως. Γραφεία, λιμουζίνες, γραμματείς, βοηθητικοί υπάλληλοι ψειρίζοντες την μαϊμού κ.ά. Το δίδυμο αυτό θα έπρεπε σε τέτοιες οδυνηρές εποχές απειλής, ορατής και ψηλαφητής, να έχει καταργηθεί και τα χρήματα να κατευθύνονται στην Αμυνα που τα έχει ανάγκη.
 • Θα σας δώσω ένα σχετικό σχόλιο (ΝΕΑ 21/10/20) του διακεκριμένου δημοσιογράφου κ. Ηλία Κανέλλη που δίνει ανάγλυφη την εικόνα υπό τον σημερινό Υφυπουργό κ. Καραόγλου.

“Ως γνωστόν, ο Θεόδωρος Καραόγλου, δοκιμασμένος στο συγκεκριμένο πόστο, επανήλθε μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ στο κτίριο του Διοικητηρίου της Θεσσαλονίκης, διαδεχόμενος τις δύο  αριστερές προκατόχους του, την Κατερίνα Νοτοπούλου και την Ελευθερία “Λιμπερτά” Χατζηγεωργίου. Τι έφερε όμως μαζί Του από το πνεύμα της παλαιάς εποχής, πριν αριστερές γόβες βεβηλώσουν τον ναό του συντηρητικού παλαιοκομματισμού; Τα έφερε όλα!

Ανοίγω με τρεμάμενα χέρια την ιστοσελίδα του υπουργείου (οι μερακλήδες δεν θα δεχτούμε ποτέ την υποβάθμιση του. Όλα είναι μίνιμαλ, όπως παλιά. Στην ενότητα “Υφυπουργός ΥΜΑΘ” δεσπόζει η φωτογραφία του νέου ηγέτη της Θεσσαλονίκης. Κυριαρχεί το ρουστίκ. Αλλά πίσω, σε ένα λευκό τοίχο, πάνω από χοντρά δερματόδετα βιβλία , έχει αναρτηθεί η ιερά εικών του Αγίου Δημητρίου. Επιτέλους, η εποχή της εικονομαχίας είναι παρελθόν.

Επισκέπτομαι την ενότητα “αγορά”. Περιέχει παρεμβάσεις του Θεοδώρου Καραόγλου για την επικράτεια Του, κυρίως στον τοπικό Τύπο. Παραθέτω τους πιο πρόσφατους τίτλους: “Η Μακεδονία και η Θράκη δυνάμεις ανάπτυξης στη ΝΑ Ευρώπη”, “Στην Μακεδονία και η Θράκη αποτελούν την “πύλη” της Ευρώπης”, “Η Μακεδονία και η Θράκη σπάνε τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας”, “Η Θεσσαλονίκη αναγεννιέται με πράξεις”, “Η Θεσσαλονίκη πρέπει και μπορεί να γίνει “νέα” πόλη. Αυτά…  

 • Στην συνέχεια παρουσιάζονται οι επισκέψεις του κ. Υφυπουργού σε εκθέσεις και ομιλίες…
 • Επιβάλλεται άμεση κατάργηση. Το χρήμα στην ολοκλήρωση του τείχους Έβρου που προστατεύει Μακεδονία Θράκης. 

ΥΓ Της κατάργησης του ΥΦΜΘ θα πρέπει να προηγηθεί, οπωσδήποτε, το τέλος χρηματοδότησης διαφόρων Πρωθυπουργικών Ιδρυμάτων τύπου Σημίτη.

Βρε τι πα΄θαμ΄, νοικοκυραίοι άνθρωποι!

 • Μετά από τον τ. Πρωθυπουργό της Γαλλίας κ. Φιγιόν (επί Νικολά Σαρκοζί) που παραπέμφθηκε σε δικαστήριο  (ΣΣ σε κοινό δικαστήριο και όχι “ειδικά” που κατασκευάζει ενταύθα η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών για να συγκαλύπτει τις πομπές της) για παράνομους διορισμούς και καταδικάσθηκε, ήρθε η σειρά του τ. Προέδρου κ. Νικολά Σαρκοζί.
 • Παραπέμπεται κι΄αυτός, σε δικαστήριο “θνητών” κι΄όχι της παρεούλας, για διαφθορά! Τι μου λέτε ρε παιδιά; Διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας ο Mr Le President; Oui και ξανά oui. Οι Γάλλοι δεν χαρίζονται.
 • Φαντάζεσθε, αγαπητές φίλες και φίλοι, αδέρφια μου αλήτες πουλιά, να παρεπέμποταν ο Πάκης για κατάχρηση εξουσίας με τους παράνομους διορισμούς των 800.000 υπαλλήλων ή ο ΒΕΝΙ που “λησμόνησε” την λίστα Lagarnd στο συρτάρι του επί 9 μήνες και ο Σημίτης και Καραμανλής για παράλειψη καθηκόντων;
 • Στο Γαλλικό Σύνταγμα δεν υπάρχει το κατάπτυστο άρθρο 86, όπως το ημέτερο, για να κουκουλώνουν τις αμαρτίες των πολιτικών. Vive la France!      

Πολιτική φτήνεια, ξεπεσμός

 • Το Καστελλόριζο ανήκει στην Τουρκία, διακηρύσσει ο κ. Ερντογάν.
 • Η Ευρώπη μας αδειάζει, κυριολεκτικά, χαϊδεύοντας τον Πατισάχ.
 • Η οικονομία μας καταρρέει.
 • Η Αμυνα απέχουσα πολύ ώστε να γίνει αποτροπή.
 • Η πολιτική μας Ηγεσία και τα ΜΜΕ μαλλιοτραβιούνται και ξεκατινιάζονται για το νοικιασμένο σπίτι του Τσίπρα στο Σούνιο και την ποδηλατάδα του Μητσοτάκη. Τι κρίμα… Πόσον ολίγοι. 
 • Καλή χρονιά!
Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016