Την ημέρα που οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αιχμαλωτίστηκαν στον Έβρο, το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμο να ενημερώσει για τις αντιδράσεις που θα υπήρχαν από τα ελληνικά ΜΜΕ. Το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΕΘΑ είχαν χειριστεί την υπόθεση καλά σ΄ αυτό το επίπεδο και είχαν θέσει “εμπάργκο” στην δημοσιοποίηση πληροφοριών. Στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή τα τηλέφωνα είχαν σπάσει, από το τουρκικό ΥΠΕΞ. Από την Άγκυρα δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τη “σιγή ασυρμάτου” των συνήθως “φλύαρων” ελληνικών ΜΜΕ και από την Κομοτηνή δεν μπορούσαν να τους δώσουν καμία απάντηση. Αυτές είναι μεταξύ άλλων οι αποστολές του τουρκικού προξενείου. Οι πιο απλές και “αθώες”. Γιατί υπάρχουν πολλές άλλες πολύπλοκες και “σατανικές”.

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά από τη φωτογραφία του στρατοχωροφύλακα λοχαγού Σονέρ Εργκούν που αναδημοσιεύουν τα tourkikanea.gr . Ο λοχαγός μετατέθηκε στην Κομοτηνή από το Ντιγιάρμπακιρ. Προφανώς όχι για να βάζει…σφραγίδες σε έγγραφα.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016