Δεν ανέμενε ουδείς ότι το ΝΑΤΟ και ο Γενικός Γραμματέας του , ο Γ. Στόλντεμπεργκ, θα “τραβούσαν το αυτί” του Ερντογάν για την εισβολή στη Συρία. Αλλά το να δικαιολογεί την εξόντωση των Κούρδων, πάει πολύ. Ο κ.Στόλντεμπεργκ σε λίγες ώρες φθάνει για επίσκεψη στην Αθήνα και φυσικά αμέσως μετά θα πετάξει για Κωνσταντινούπολη, ίσως για να συμπαρασταθεί στο δοκιμαζόμενο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο όπως λέει “έχει δικαιολογημένες ανησυχίες για την ασφάλεια του από τη Συρία”!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Anadolu, ο Στόλντεμπεργκ χαρακτήρισε “νόμιμες τις  ανησυχίες για την ασφάλεια στη Συρία”.

“Η Τουρκία έχει υποστεί τρομερές τρομοκρατικές επιθέσεις και φιλοξενεί εκατομμύρια σύριους πρόσφυγες”, δήλωσε  μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το ΝΑΤΟ για την επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

“Είναι σημαντικό να αποφύγουμε δράσεις που ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν την περιοχή, να κλιμακώσουν τις εντάσεις και να προκαλέσουν περισσότερα ανθρώπινα βάσανα”, συνέχισε ο γγ του ΝΑΤΟ ο οποίος προφανώς γνωρίζει τι λένε οι τζιχαντιστές που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν ως εμπροσθοφυλακή. Έχουν υποσχεθεί λουτρό αίματος κατά των Κούρδων.

“Βασίζομαι στην Τουρκία να δράσει με περιορισμούς και να διασφαλίσει ότι κάθε ενέργεια που μπορεί να αναλάβει στη βόρεια Συρία θα είναι μετρημένη”, πρόσθεσε προκλητικά ο Στόλντεμπεργκ.

Την Παρασκευή ο Στόλντεμπεργκ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν για να πάρει τα εύσημα του.

 

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016