Αν πιστέψουμε τα όσα λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ -για μια ακόμη φορά- η Συμμαχία οφείλει την ύπαρξη της στην Τουρκία. Ο Γενς Στόλντεμπεργκ σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η Τουρκία:
«Όλοι οι σύμμαχοι έχουν επικρίνει την επιχείρηση στη Συρία, αλλά κανείς δεν αμφισβήτησε τη θέση της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ»! Και συνεχίζει απτόητος:
«Η Τουρκία εντάχθηκε στον αγώνα ενάντια στον ISIS επιτρέποντας στους συμμάχους της να χρησιμοποιούν τις βάσεις της. Η Τουρκία, είναι η μόνη χώρα στο ΝΑΤΟ με σύνορα και με τη Συρία και με το Ιράκ…Η Τουρκία φιλοξενεί 3.6 εκατομμύρια μετανάστες. Η Τουρκία είναι πολύ σημαντική για το ΝΑΤΟ. Για να κατανοήσουμε αυτό, ας κοιτάξουμε τον χάρτη και ας εξετάσουμε τη κατάσταση της Τουρκίας».
Τελικά ο Μακρόν ίσως να ΄χει δίκιο όταν λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι “εγκεφαλικά νεκρό”…

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016