Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
09/01/2021 | 10:06
Militaire News

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ θέλει σχέδιο Μάρσαλ για τη Δημοκρατία! Με μνημόνια ή χωρίς;

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ θέλει σχέδιο Μάρσαλ για τη Δημοκρατία! Με μνημόνια ή χωρίς;

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας προτείνει στενή συνεργασία στη μάχη για τη δημοκρατία, μετά την εισβολή διαδηλωτών στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον. Θα πρέπει να του εξηγήσουν ότι τη ζημιά που έκανε και κάνει στη Δημοκρατία η εμμονική και αναποτελεσματική πολιτική της χώρας του στην Ευρώπη δεν κάνει πολύ πειστικές τις αγωνίες του…Τα μνημόνια που επιβλήθηκαν και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η Ελλάδα μόνο σεβασμό στη Δημοκρατία δε δείχνουν. Επιπλέον έριξαν νερό στο μύλο της ακροδεξιάς σ΄ όλη την Ευρώπη. Ας αλλάξει λοιπόν πρώτα η Γερμανία πολιτική και μετά ας θέτει αιτήματα περί συνεργασίας στην “αποκατάσταση της Δημοκρατίας”.

Τι είπε ο Μάαας:

«Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο στους εχθρούς της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Αυτό ισχύει τόσο για τη Γερμανία και την Ευρώπη όσο και για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Μάας μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε στενά με τις ΗΠΑ πάνω σ’ ένα κοινό Σχέδιο Μάρσαλ για τη δημοκρατία», πρόσθεσε.

Το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν ένα αμερικανικό πρόγραμμα που βοήθησε τις χώρες της Ευρώπης να ανοικοδομήσουν τις οικονομίες τους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία ωφελήθηκε ιδιαίτερα απ’ αυτό.

Εκατοντάδες ταραχοποιοί οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν την Τετάρτη στο Καπιτώλιο, ένα σύμβολο της αμερικανικής δημοκρατίας και έδρα της νομοθετικής εξουσίας της. Ρίχτηκαν πυροβολισμοί και πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια, περιλαμβανομένου ενός αστυνομικού.

Ο Μάας και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ήταν μεταξύ αυτών που είπαν ότι ο Τραμπ είναι εν μέρει υπεύθυνος για την κλιμάκωση.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η ορκωμοσία του οποίου θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου, έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση στη δημοκρατία.

Ο Μάας δήλωσε πως ο Μπάιντεν μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη της Γερμανίας και υπογράμμισε πως δεν υπάρχει δημοκρατία στην Ευρώπη χωρίς δημοκρατία στις ΗΠΑ.

«Το να κατανοήσουμε τις κοινωνικές διαιρέσεις των χωρών μας στις ρίζες τους – αυτός είναι ένα από τους μεγαλύτερους μελλοντικούς στόχους για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους», τόνισε ο γερμανός ΥΠΕΞ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης