Στην Ευρώπη οι ηγέτες μπορεί να παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο που λέγεται Τουρκία. Αρχίζουν και το καταλαβαίνουν όμως οι ανυποψίαστοι μέχρι τώρα πολίτες. Το καθεστώς Ερντογάν κινητοποιεί “πυρήνες” του σε ευρωπαϊκές πόλεις ,κάνοντας επίδειξη δύναμης.

Τα βίντεο που έχουν δημοσιοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι από την έξοδο στους δρόμους της Λυών, Τούρκων που έκαναν άνω κάτω την πόλη. Επιτέθηκαν σε Αρμένιους και έκαναν πορεία ,προκλητικά μέσα από τις συνοικίες στις οποίες μένουν.

 

Η Γαλλία είναι η μοναδική χώρα που εναντιώνεται στη τουρκική επιθετικότητα. Άργησε κι αυτή να κινητοποιηθεί.

Το καθεστώς Ερντογάν πίεζε την Ευρώπη με το μεταναστευτικό. Εξακολουθεί πάντα να απειλεί ότι θα “ανοίξει τις κάνουλες”. Τώρα κινητοποιεί και τους Τούρκους οι οποίοι ζουν στην Ευρώπη.

Κατά τ΄ άλλα στις Βρυξέλλες οι κατώτεροι των περιστάσεων γραφειοκράτες “εξετάζουν το ενδεχόμενο να συζητήσουν για την Τουρκία, πριν από τον Δεκέμβριο”.

 

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016