Ο Ερντογάν δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να αναλάβει τον ρόλο του “πατερούλη” όλων των μουσουλμάνων. Το έκανε σε ομιλία του στην τελετή απονομής των βραβείων του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK) και της Τουρκικής Ακαδημίας Επιστημών (TUBA) στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του είπε ότι “το παγκόσμιο σύστημα έχει σπρώξει τους μουσουλμάνους στη γωνία του κόσμου”.

Αναφερόμενος στα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Κίνα, τη Γαλλία, τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ερντογάν είπε: «Ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτές τις 5 χώρες. Υπάρχουν 194 μέλη, τα 15 προσωρινά μέλη δεν έχουν καμία αξία . Μην ψάχνετε για δικαιοσύνη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή στα Ηνωμένα Έθνη”. Αυτό το γνωρίζει ο Ερντογάν και από την υπόθεση της Κύπρου. Ο Αττίλας καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και όλα σταμάτησαν σ΄ αυτές τις…καταδίκες.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός το 1,7 δις μουσουλμάνων να μην έχουν μόνιμη εκπροσώπηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ”.

Με λίγα λόγια …αυτοπροτάθηκε να εκπροσωπεί τους μουσουλμάνους …

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016