Ο Ερντογάν μετά από το διεθνές δίκαιο “ξηλώνει” για τα καλά και τον Κεμά. Σε διάγγελμα του μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι “με την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί διορθώθηκε το λάθος του 1934”. Είπε ακόμη ότι “το 1453 ο Μωάμεθ ο Πορθητής παρέλαβε ένα ερείπιο και στη συνέχεια η Αγία Σοφία με προσθήκες και επιδιορθώσεις μεγάλωσε και καλλωπίστηκε”.

Ο Ερντογάν μίλησε ακόμη για τους στραυροφόρους “που λεηλάτησαν την Αγία Σοφία  250 χρόνια πριν την κατάκτησή της από των Μωάμεθ τον Πορθητή” και αναφέρθηκε σε  λάφυρα που είχαν λεηλατήσει τα οποία εκτίθενται  σήμερα σε διάφορα σημεία της Ευρώπης.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η Αγία Σοφία μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί, όχι από εκκλησία.«Μετατρέψαμε την Αγία Σοφία σε μουσείο με λανθασμένη απόφαση και την μετατρέπουμε ξανά τώρα σε τζαμί. Ποιος τη μετέτρεψε σε μουσείο το 1934; Τώρα διορθώνουμε το λάθος. Είναι τόσο απλό».

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016